Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Meryem’e mahalle baskısı

Ünlü oyuncu Meryem Uzerli'nin, dört gün önce küvette çekip sosyal medyada paylaştığı banyo videosu bardağı taşıran son damla olmuş!
Ünlü oyuncunun bağlı olduğu Icon Talent Management adlı ajans, Uzerli ile çalışmama kararı almış. Ajansın resmi açıklamasında 'Uzerli küvete girdiği için yolları ayırdık' diye bir ifade yok ama birçok magazin eki yol ayrımını küvet görüntüsüne bağlıyor.
Gazetelerde ve internet sitelerinde genelde aynı metin vardı. Ya ajanstan biri gazetecilere 'off the record' ayrılık nedeni olarak Meryem'in küvete girmesini gösterdi, ya 'Bizden duymadınız ama neden bu' diyerek isim vermeden haber yapmalarını istedi ya da gazeteciler haber olsun diye böyle bir kriz uydurdu.
İşin garibi birçok gazete ve internet sitesinin aynı anda bu haberi uydurması!

ALGI YANLIŞ
Söz konusu videoyu izledim, beş-altı saniyelik bir görüntü var; yüzü köpüklü Meryem, fondan gelen hoş bir şarkıyı mırıldanıyordu. Boynundan aşağısı görünmüyor, belki de çıplak değil, espri olsun diye böyle bir şey yapmış olabilir. Çıplak olsa da önemli değil, görüntüde bir çıplaklık yok. Dünyada birçok yıldız daha erotik video görüntüleri paylaşıyor, Meryem'in yaptığı ise sadece kafasını köpüğe bulayıp böyle bir hava yaratmak.
Öncelikle Icon Talent Management, Meryem'in köpüklü yüz görüntüsü için anlaşmasını iptal etsiyse, bu işi bir daha yapmasınlar.
Böyle komik, saçma bir gerekçe mi olur? Yapılan haberlere ve atılan başlıklara daha çok üzüldüm. 'Küvet videosu Meryem'i yaktı', 'Küvet pozu işi bitirdi!' başlıkları mahalle baskısıdır. Bu haber ve başlıklar; 'Yüzünüz köpüklü poz verirseniz işiniz gider, kariyeriniz biter' mesajı vermektir! O başlığı ve haberleri yazanların mahalle baskısı yapmak gibi bir dertleri olduğuna inanmıyorum ama ortaya çıkan imaj ve algı bu ne yazık ki! Magazin haberciliği yeri geldiğinde siyaset haberlerinden bile önemlidir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA