Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İkinci harita skandalı

Daha yeni, dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Continental, yayınladığı reklam videosunda Türkiye'yi haritadan silmişti. Şimdi aynı skandal hata farklı bir kurum tarafından yapıldı.
126 ülkede 2 bin 400 üniversitede öğrencilere yurt dışında staj imkanı sunan AIESEC isimli kuruluşun bazı internet sitelerinde, aynı Continental'de olduğu gibi Türkiye'nin haritadan silindiği ortaya çıktı.
Türkiye'nin yerine deniz var.
AIESEC'in; İspanya, Yunanistan, Kanada, İngiltere ve Çin'e ait sitelerinde Türkiye'nin dünya haritasında olmadığı görülebiliyordu.
Toplamda 33 ülkede Türkiye'nin haritadan silindiği iddia ediliyor. Skandal ortaya çıkınca söz konusu sayfalar yayından kaldırıldı ve düzeltmeye gidildi.
Konuyla ilgili AIESEC şu açıklamayı yaptı: "AIESEC Global'in web sitesinde (aiesec. org) Türkiye haritası yer almaktadır. AIESEC Global'in web sitesinden bağımsız bazı ülke web sitelerinde böyle bir dikkatsizlik yapıldığı gözlemlendi ve gerekli kişi ve kurumlar AIESEC Türkiye tarafınca uyarıldı.

AIESEC Global Halkla İlişkiler Direktörü Joaquim Sanvictores, 'AIESEC ulusal web siteleri global AIESEC markasını temsil etmemektedir, Türkiye'nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir. Yapılan hatalar en kısa sürede düzeltilecektir' dedi." 126 ülkede faaliyet gösterdiklerini, büyük bir kurum olduğunu belirtilip nasıl böyle bir hata yaparlar? Hata her yerde olur ama yaklaşık 30 ülkede AIESEC'e ait sitelerde Türkiye'nin haritadan silinmesi garip değil mi? 'Ama global web sitesindeki haritada Türkiye var' demek komik bir savunma değil mi? AIESEC ve Continental, hatanın kaynağını mutlaka açıklamalı.
Komplo teorilerini sevmem ama çok kısa sürede iki global firmada Türkiye'nin haritadan silinmesi çok garip! Yoksa 'Türkiye haritadan silinecek' gibilerinden subliminal mesaj mı veriliyor? Ya da haritadan silecek kadar mı Türkiye'den nefret ediyorsunuz?
Sorunun kaynağına inilmeli.
Bu haritalar geniş görsel arşivi olan belli web sitelerinden indiriliyor. Belki de birileri oraya sızdı ve kasıtlı bir şekilde Türkiye'yi haritalardan siliyorlar! Haritadan Türkiye'yi silen siteler ortaya çıkarılmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA