Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Kırmızı Bülten’ iyi başladı

SABAH Gazetesi yazarı ve Özel İstihbarat Bölüm şefi Ferhat Ünlü'yü yazılarından, haberlerinden ve elbette 'Bir Gölgenin İntikamı', 'Münasebetsizleri Ayıklama Teşkilatı', 'Kötü Roman', 'İlahi Kripto' kitaplarından tanıyorsunuz.
Ünlü, terör, çeteler ve siyaset konularında bilgi ve birikimini televizyona da başarıyla taşıdı. Haber programlarının vazgeçilmez konuğu Ünlü; TV Net, a Haber derken şimdi TRT Haber'de 'Kırmızı Bülten' adlı önemli bir programa başladı. Program, her perşembe saat 22.10'da ekrana geliyor.
'Kırmızı Bülten'de firari PKK/FETÖ/DEAŞ yöneticileriyle ilgili çarpıcı özel haber dosyalarını izleyiciye aktaracak olan Ünlü, programın ilk bölümünde eski istihbaratçı Cemal Alparslan Ertuğ'u konuk etti.
Ünlü, önce PKK'nın ve onun Suriye'deki uzantısı olan PYD'nin Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan yöneticilerinin son durumu ve örgütteki fikir ayrılıkları hakkında detaylı bilgiler verdi.
PKK'nın iç dinamiklerini iyi bilen ve belgelerle konuşan Ertuğ ise US Intelligence Community'nin 13 Şubat'ta yayınladığı son raporun 19'uncu sayfasından bir bölüm okudu.
O bölümde;
PYD'nin PKK'nın Suriye milisi olduğu ve bölgede muhtemelen bir otonomi elde etmeye çalışacağını ama Türkiye, İran ve Rusya'dan dirençle karşılaşacağı bilgisi yer alıyordu. Yani Ertuğ, aslında Türkiye'nin PKK ile PYD arasında bir bağ olduğuna dair ABD'yi ikna etmesine gerek kalmadığını, bizzat ABD istihbaratının PYD ile PKK arasında organik bir bağ olduğunu kabul ettiğini belgelemiş oldu. Ertuğ programda, PYD'nin Suriye'de petrol şirketlerinin çıkarı için savaştığını da detaylı bir şekilde anlattı.
Ferhat Ünlü ve konuğu, ayrıca Suriye'de devam eden ülkeler arası mücadelenin perde arkasını da herkesin anlayacağı dilden, net bir şekilde anlattı. Programın ilk bölümünü kaçıranlar, internetten bulup izlesin derim.
'Kırmızı Bülten'in yeni konu ve dosyalarını şimdiden merakla bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA