Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lüks araba istemiyor, gece hayatı yok!

İtalyan spor basını, Roma formasıyla son üç maçta bir asist ve dört gole imza atan Cengiz Ünder'i konuşuyor. Roma kulübünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda da 'Cengiz, yaşayan bir ikon' ifadesine yer verildi.
Roma'dan takım arkadaşı Diego Perotti "Cengiz adına çok mutluyum.
Çok mütevazı bir çocuk. Henüz İtalyanca'yı bilmiyor. İlk günden bu yana çok kibar.
Müthiş bir insan ve bu yaşadıklarını hak ediyor" dedi. Cengiz'in en büyük şansı ona güvenen bir teknik direktöre sahip olması. Cengiz başta bocaladı ama Teknik Direktörü Di Francesco ondaki cevheri görüyordu, ısrar etti ve haklı çıktı.
Cengiz'in en büyük silahı; ne hızı, ne çevikliği, ne de çok hızlı şut çekebilmesi! Başarısının sırrı karakterinde gizli. O, birçok yıldız futbolcu adayı gibi 'ben oldum' hatasına düşmedi.
Şımarık değil, mütevazı, siyaset ya da magazinle işi yok, sosyal medyadan uzak duruyor ve sadece işine odaklanıyor.

EN İYİ OLABİLİR
Cengiz'in enteresan bir özelliği var; maçlardan önce gireceği pozisyonların hayalini kuruyor ve defterine çiziyor. Genç futbolcu, geçtiğimiz yıl Four Four Two dergisine verdiği röportajda bu özelliğini şöyle anlatıyordu:
"Milli Takım'da da çizdiğim bir pozisyonu aynen gol yaptım. Saha içinde o çizdiklerin aklında canlanıp yol gösteriyor. Beşiktaş'a karşı ilk maçta attığım golü önceki gün deftere çizmiştim.
Aynı golü atınca herkes çok şaşırdı." Cengiz yine aynı röportajda "Lüks bir araç almayı düşünmüyorum.
Dizi izlemeyi seviyorum, diziciyim.
'Prison Break', 'Game of Thrones', 'Breaking Bad', 'The Walking Dead' izliyorum...
Gece hayatından hiç hoşlanmıyorum.
Zaten aylarca tesislerde kaldım. Başkan, sosyal hayatım olsun diye beni tesislerden kovdu.
Şu an Abdullah Hoca'nın kiracısıyım" diyordu.
Lüks otomobil almayı düşünmeyen, gece hayatından hoşlanmayan, başkanın sosyalleşsin diye tesisten kovacağı kadar çalışma manyağı bir futbolcu!
Cengiz adeta ondan çok daha büyük takımlara gidip hızla düşen abilerinin antitezi. Elbette Cengiz'in yaşadıkları daha filmin başı, asıl önemli olan para ve şöhretle birlikte sağlam karakterinden ödün verip vermeyeceği. Cengiz henüz 20 yaşında; böyle devam ederse çok iyi yerlere gelebilir. Şu haliyle bile kendi kuşağının en başarılı Türk futbolcusu olabileceğinin sinyalini veriyor.
Yolun açık olsun Cengiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA