Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kedi Tombi’ye ihtiyacımız var

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir ilkokulda öğretmen Özlem Pınar Ivaşcu ve üçüncü sınıf öğrencileri, okul bahçesinde Tombi adlı bir kedi besliyorlarmış.
Kedi Tombi ve arkadaşları birbirlerini o kadar çok seviyorlarmış ki, Tombi onları derslerde de yalnız bırakmıyormuş.
Ajanimo. com'dan Nilay Küçük Cantank'ın haberine göre; öğrenciler Tombi rahatsız olmasın diye sınıfta koşmuyor, yüksek sesle konuşarak onun uykusunu bölmek istemiyor ve her sabah Tombi'nin mamasını suyunu kontrol edip onunla vedalaşmadan sınıftan ayrılmıyorlarmış.
Tombi artık sınıfın bir öğrencesi olunca, Özlem öğretmen Tombi'nin aşılarını yaptırıp ona bir karne çıkarmış.
Çocuklar okula hiç olmadığı kadar hevesle gidince veliler de bu durumdan oldukça memnun olmuşlar. Biri hariç! Sınıfın 33 öğrencisi ve 32 velisi bu durumdan oldukça memnunken bir veli Tombi'yi sınıfta istemiyormuş. Diğer velilerin ve öğretmenin ısrarı da veliyi ikna etmeye yetmemiş. Özlem Öğretmen, veli tarafından defalarca şikayet edilmiş.
Artık Tombi'nın sınıfa girmesi yasak, geceleri okul bahçesinde yatıyor ve arkadaşları ona sıcak bir yuva arıyor. Umarım Tombi'yi sahiplenecek biri çıkar.
Bu haberde asıl üzücü olan; bir velinin ısrar edip kedi Tombi'yi okuldan uzaklaştırtması.
O velinin kedi Tombi'ye olan nefretini merak ettim doğrusu.
Şimdi bazılarınız 'Sınıflar hayvan dostlarımızı besleme yeri değil' diyeceksiniz ama burada istisnai bir durum var; çocuklar kediyi sevmiş, 33 veliden 32'si bu duruma karşı çıkmamış. Hem kedi Tombi sayesinde çocuklar sınıfta gürültü bile yapmıyorlarmış.
Uzmanlar hayvan sevgisinin çocukları rahatlattığını, sosyalleştirdiğini ve onlara empati kurmayı öğrettiğini söylüyor. Trafikteki tartışmalar yüzünden gazilerin, engelli insanların bile ölesiye dövüldüğü bir ülkede, toplum olarak empati kurmaya çok ihtiyaç duyduğumuzu da hatırlatmak isterim.
Bence okullarda hayvan sevgisini aşılayacak, hayvan dostlarımızı yakından tanımaya vesile olacak dersler konmalı. Ve o derslerin kedi Tombi gibi konukları olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA