Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

1.3 milyar dolarlık tweet

Dünya magazininin en çok takip edilen ünlülerinden Kim Kardashian'ın üvey kardeşi Kylie Jenner'ın paylaştığı bir tweetin, anlık video paylaşım uygulaması Snapchat'in 1.3 milyar dolar kaybetmesine yol açtığı iddia ediliyor.
Jenner'ın attığı tweet şöyle: 'Yani artık kimse Snapchat açmıyor mu?
Yoksa sadece ben mi öyle yapıyorum? Bu çok üzücü.' Bir tweet 1.3 milyar dolar zarar ettirir mi? Jenner gibi 24.5 milyon takipçiniz varsa ve bu insanlar yorumunuzu onaylayan paylaşımlarda bulunursa, eleştirilen marka zarar görebilir.
Tek bir tweet çığ gibi büyüdü ve sonunda Snapchat'in çatı şirketi Snap Inc. hisselerinin yüzde 6.1 değer kaybettiği açıklandı.
Bu zararda asıl sorumlu Snapchat'in kendisi.
Snapchat'in yeni tasarımı başarısızdı, beğenilmedi.
Sürekli güncelleme yapılması, bazen cep telefonlarının yavaşlamasına bile neden oluyordu. Snapchat asıl darbeyi 'stories', yani hikayeler özelliğini Instagram, Facebook ve Whatsapp'ın da kullanmaya başlamasıyla aldı. Vakti zamanında Facebook, Snapchat'i almak için büyük paralar teklif etmişti. Bu teklifi geri çevirenler şimdi pişmandır herhalde.
Özetle bu bir tweet'lik zarar değil. Zaten birçok insan eleştiriyordu, sıkılmıştı Snapchat'ten. Jenner sadece bu çöküşün tetikleyicisi oldu; elbette bu da önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA