Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Denize EDS geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), deniz trafiğini düzenlemek ve denizleri kirletenleri tespit etmek amacıyla Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kontrol merkezi kuruyor.
İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü içinde kurulacak kontrol merkezi, tıpkı kara trafiğinde denetim yapan trafik kontrol merkezi gibi çalışacak. İBB'nin sorumluluğu altında kalan sahil ve kıyı bantlarında bulunan tekneler ve geçiş yapan gemiler, geçiş hattına kurulan yüksek çözünürlüklü ve gece görüş sistemine sahip kameralarla 24 saat takip edilecek.
Deniz trafiğine uygun davranmayan ya da denizi kirlettiği tespit edilen deniz taşıtlarına ceza yazılacak.
Ceza tutanakları, kaydedilen görüntülerle birlikte ilgili deniz taşıtının sahibinin adresine gönderilecek.
Geç alınmış doğru bir karar. Başta Boğaz olmak üzere, İstanbul ve çevresinde yoğun bir deniz trafiği var. Tekne sahiplerinin sayısı artıkça bu trafik de artıyor.
Denizi kirletenler ve kurallara uymayanların artık daha sıkı denetlenecek olması güzel. EDS uygulaması Boğaz'daki kazaların azalmasına da neden olabilir. Tabii EDS, karadaki gibi tembellik yapmazsa!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA