Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dolar yükseldikçe sevinenler...

Dolar, Euro aldı başını gidiyor… Bu durum ülke ekonomisini kötü etkiliyor. Normalde bu ülkede yaşayan, çalışan, çocuğunu okutan, eve ekmek götürme derdinde olan, hatta geliri iyi olan, bu ülkenin keyfini süren herkesin bu duruma üzülmesi gerekiyor.
Ekonominin kötü gitmesinden ama az ama çok herkes bir şekilde etkileniyor.
Sonuçta dolar yükselince benzin, gıda, ulaşım, ev vs. her şeyin fiyatı artıyor. Ancak sosyal medyaya bakıyorum; birçok insan, sanki ekonomi uzmanı, borsacı, dövizci gibi, dövizdeki hareketliliği anı anına sevinçle paylaşıyor.
Ekonomi medyası bile, dövizdeki iniş çıkışları bu insanlar kadar sosyal medyadan paylaşmıyor.

PANİK HAVASI
Gece gündüz, dolar yükseldi diye tweet atıp seviniyorlar, kendilerinden geçiyorlar. Tek düşünceleri var: Türkiye iyice ekonomik krize girsin, Venezuela gibi olsun, iktidar partisine oy verenler pişman olsun ve AK Parti seçimi kaybetsin.
Diyelim ki AK Parti seçimi kaybetti; dolar 4.40'tan 2'ye mi inecek, ekonomi hemen düzelecek mi?
Muhalefetin doları düşürecek, ekonomiyi düzeltecek bir formülü var mı? 'Düşüreceğiz' diyorlar ama sihirli formülü açıklayan yok!
Daha önce de ekonomik krizler yaşandı ama halk devamlı Erdoğan'ı seçiyor, yine ona güveniyor.
Dolar çıkınca sevinenleri de en çok bu durum çıldırtıyor.
Bence sosyal medyada doların yükselişiyle ilgili yapılan paylaşımlar, ekonomiyi daha da kötü etkiliyor.
Sosyal medyada yaratılan panik havası herkesin psikolojisini kötü etkiliyor, karamsarlık artıyor.
'Dolar 4.50 oldu. Hızla batıyoruz', 'Ülke batsın, umurumda değil. Artık yeter, ki Erdoğan gitsin' diye tweet atanlar yangına körükle gittiklerinin farkında mı?
Bence bazıları farkında, amaçları da panik havasını artırmak. Zaten dövizde artan kurun da en sevdiği ortam, karamsarlık ve panik havası!
Böyle muhaliflik olmaz!
Kendi ülkesinin kötülüğünü, ekonomisinin batmasını isteyene muhalif değil, başka bir şey denir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA