Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Alper Taş’ı Cihangirliler mi yaktı?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Beyoğlu Belediye Başkanı adayı olan Ahmet Taş, AK Parti adayı Ali Haydar Yıldız karşısında kaybetti. Yıldız seçimlerde yüzde 49.86 oy alırken; Alper Taş ise yüzde 43.99 oy aldı.
Taş, "...Seçim kampanyasında 1. Bölge denilen Cihangir'deki katılım oranını yüzde 80'nin üzerine, yüzde 90'a çıkarmaktı ama yüzde 73'te kaldı" diyerek seçimi Cihangirliler yüzünden kaybettiğini ima etti.
Taş böylece Cihangirli elitist, beyaz Türklerin ipiyle kuyuya inilmeyeceğini öğrenmiş oldu. Ortamlarda, sosyal medyada "Bir oy bir oydur, herkes oy kullansın" derler, sonra kendileri gitmez sandığa.


Tabii Taş'ın kaybetmesine tek neden Cihangirlilerin sandığa gitmesi gösterilemez.
Taş, ÖDP Genel Başkanıydı, CHP'den aday oldu, imam-hatipli komünist imajı çizdi, herkesten oy alayım derken belki de evdeki bulgurdan oldu!
Aslında bu tartışmada karşı tez de sunabiliriz. Cihangir'in demografik yapısı son dönemde çok değişti. Önce dizi tayfası oyuncularının akınına uğrayan Cihangir, sanatçılar semti olarak anılmaya başlandı ama bu popülarite, ev ve kira fiyatlarını astronomik olarak artırdı. Bu da daha zengin insanların Cihangir'e gelmesine neden oldu.
Cihangir'in popüler olmasının getirdiği kalabalıktan da sıkılan semtin eski sakinleri, evlerini yüksek fiyata satıp ya da kiraya verip Kadıköy başta olmak üzere Anadolu yakasındaki sakin semtlere yerleşmeye başladılar.
Her şeyi geride bırakıp Akdeniz ve Ege'ye yerleşenler oldu. Özetle; Cihangir demografik yapısı sürekli değişiyor. Seçimde oy kullanmak yerine hafta sonu Paris'e uçanların sayısı artıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA