Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sıradan faşistten ne farkın kaldı?

Ünlü komedyen Tolga Çevik, İstanbul'da oyların tekrar sayılmasıyla ilgili 'Bence haklılar. Oylar tekrar sayılmalı, hatta Katarlılar saymalı, Suudiler onaylamalı, Suriyeliler alkışlamalı. Sonuçta İstanbul'da bizlerden fazla mülkleri var' diye tweet attı. Ben Çevik'i zeki bir komedyen sanırdım ama sapla samanı birbirine karıştırmış ve kusura bakmasın ama cahilce yorum yapmış. Çevik, öncelikle parasıyla mülk alanı sırf ırkından dolayı hedef göstermiş.
2013-2018 yılları arasında 85 bin Türk, Londra'da ev aldı. Türkler;
Yunanistan, İspanya, Fransa gibi birçok ülkede ev satın alıyor da Araplar niye almasın? Onlar insan değil mi?
Yahu birçok Avrupa ülkesi emlak satışı yükselsin, ekonomi canlansın diye ev alan yabancıya oturum ya da vatandaşlık hakkı veriyor.
Katarlıların Türkiye'de ev almasının nesi kötü? Çevik, dükkanların ve kiracıların varsa onlara sor. "Arap turistler olmasa halimiz harap" derler sana. AVM'lerde yanında sandviç taşıyan cimri Avrupalı turist değil, Araplar, İranlılar alışveriş yapıyor.

BOĞULMALARINI MI İZLEYELİM?
Tolga Çevik okumuş etmiş insansın, ekonomide her sektörün zincirleme birbiini etkilediğini bilirsin. Türkiye'ye gelen her dört turistten biri Ortadoğulu, onlar olmasa turizmde yaşanacak kriz herkesi etkiler.
Örneğin ekonomi kötü giderse TV kanalları da az reklam alır, sen de program yapamazsın. Konuyu yerel seçime bağlaman da saçma!
Katarlılar, Suudiler ile seçimin ne alakası var? Ege, Akdeniz'de bir sürü Rus ve İngiliz yaşıyor, muhtar, belediye başkanı adayı çıkarıyor, onlarla bir sorunun yok ama Araplarla mı var?
Tolga Çevik, 40 yılın başında muhalif olayım dedin mültecilerin dramını yok saydın. Bu yazdığın tweet ile sıradan faşistten ne farkın kaldı? Derdin Suriyeliler ise, biz de İtalya, Yunanistan gibi denizde boğulmalarını mı izleyelim?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA