Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bayram tatili uzasın mı?

Turizmciler, arife gününün 3 Haziran Pazartesi günü başlayıp 6 Haziran Perşembe günü son bulduğu Ramazan Bayramı tatilinin, cuma ve hafta sonu da içine katılarak dokuz güne çıkarılmasını istedi. Hükümet bayram tatilinin süresini uzatmasa bile imkanı olan birçok vatandaş bayram tatiline 1 Haziran'da çıkar.

NE ZAMAN ÜRETECEK?
Okullarda yaz tatili ise 14 Haziran'da başlıyor.
Okullarda son hafta doğru dürüst ders işlenmediğini de hesaba katarsak, 1 Haziran'dan itibaren doğru dürüst eğitim olmaz.
Bazı aileler, devamsızlığı yoksa çocuklarını okulla göndermeyebilir.
Bayram tatillerini uzatmak hem avantaj, hem dezavantaj. Dört günlük tatil dokuz güne çıkarılırsa Türkiye ne zaman çalışacak, ne zaman üretecek? Bayram ve resmi tatillerin sürekli uzatılması ekonomide üretimi düşürüyor. En önemlisi de okullarda eğitim süresi azalıyor.
Öte yandan bayram süresi uzatılırsa turizmde iç pazarda büyük bir canlılık yaşanır. Zaten çoğu otel, 15 Haziran'dan itibaren neredeyse tüm yaz sezonunu dolu geçirecek.
Dövizdeki artış daha çok yabancı turistin gelmesine neden oldu.
Turizm sektöründen bazı yöneticiler bu yaz yerli turistin oda bulma konusunda büyük sıkıntı çekeceğini açıklamıştı. Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması yerli turistin daha kolay otel bulmasına yardımcı olabilir.
Özetle; Ramazan Bayramı tatilinin uzamasının hem faydası, hem de zararı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA