Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Proje çocuk yetiştirmeyin

Londra'daki King's College'tan Genetik Bilimci Robert Plomin, ebeveynlerin çocuklarının gelecekte nasıl kişiler olacağından endişe etmemesi gerektiğini söyleyerek, bunun kontrol edilemez bir durum olduğunu belirtti.
New Scientist'e konuşan Plomin, genetiğin insanların ileride nasıl kişiliklere sahip olacağını belirlediğini kaydederek "Çocuklarınızın davranışlarını değiştiremezsiniz demiyorum ancak onların kişiliğini değiştirmiyorsunuz" dedi.
Örneğin aşırı kilolu olmanın genetik faktörlere bağlı bir durum olduğunu kaydeden Plomin, "Eğer doğduktan sonra başka birine evlatlık verilip kardeşinizden uzaklaşsaydınız, yine de aynı ailede birlikte büyümüş kadar onunla bağlantılı olurdunuz..." diye konuştu.
Plomin önceki çalışmalarında da çocukların akademik performanslarının yüzde 70'e varan kısmının genetik faktörlere bağlı olduğunu ortaya koymuştu.
Proje çocuk yetiştiren, evlatlarını o kurstan bu kursa sürükleyen, onların karakterini değiştirmek için katı disiplin uygulayan aileler için ezber bozucu bir görüş değil mi?
Biz ne kadar değiştirmeye çalışsak da çocuklarımızı genetik özellikleri şekillendiriyor.
Mükemmel çocuk yetiştirmek için kasmaya gerek yok. Elbette gücümüz yettiğince onlara imkanlar sunacağız ama genetik özellikleri değiştiremeyiz. Plomin, ailelere sadece 'çocuklarını aydınlatma ve onların varlığının tadını çıkarma' tavsiyesinde bulunuyor.
Tadını çıkartmak, keyif almak zaten mutluluğu da getirmiyor mu? Çocuklarımıza mutlu olmayı öğretmeliyiz. Tabii önce biz öğrenmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA