Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Uğur Yücel bu evden al

Uğur Yücel, İstanbul'u terk ediyor. 61 yaşındaki oyuncu, Karadeniz'in incisi Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Maçahel Köyü'nden bir ev satın aldı.
Köyde inzivaya çekilecek olan oyuncu, işleri oldukça İstanbul'a uğrayacak.
Uğur Yücel adına sevindim ama Maçahel adına üzüldüm. Bu olay gazetelerin dışından en çok emlak sitelerinde haber oldu. Ünlüler ne yazık ki, taşındıkları doğa harikası yerleri daha popüler yapıyorlar. Elbette Maçahel, koruma altında ama bizdeki doğa harikası yerlere ev yapma azmi yasak dinlemez. Güzelim Karadeniz yaylalarının durumu ortada!
Dün Ecocapsule adında mikro-evlerle ilgili bir haber okudum. Yumurta şeklindeki bu evler, bir ya da iki kişinin rahatça yaşayabileceği şekilde inşa ediliyor. Evde ikiz yatak, çalışma masası, mutfak, duş ve tuvalet bulunuyor. Ecocapsule'ü benzer mikro- evlerden ayıran özelliği ise sürdürülebilir olması. Güneş enerjisi panelleriyle desteklenen ev, yağmur suyunu filtreleyip depolayan bir sistemle donanmış. Mikro-evler aynı zamanda karavanlara benzer şekilde, otomobil görevi de görüyorlar.
Keşke Uğur Yücel, Maçhale'de ev yerine Ecocapsule alsaydı. O zaman günlerce onu konuşurduk, hatta yaylalarda Ecocapsule tarzı mikro evler moda olurdu.
Çağımız sürdürülebilir olma çağı. Sürdürülebilir enerjiden faydalanarak, doğaya en az zarar vererek yaşamayı öğrenmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA