Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çin, Türkleri robot yapıyor

Çin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde, 1 milyon Müslüman Uygur Türkü'nü, eğitim kampı adı verilen tesislerde tutuyor. Pekin hükümeti, bu kampların varlığını uzun süre reddediyordu. Ancak bu kamplar radikal ideolojilerle mücadele kapsamında, mesleki yeterlilik eğitim merkezleri olarak resmi bir yapıya büründürüldü. BBC'nin özel izinle girdiği bu tesislerden elde edilen görüntüleri ve yapılan röportajları izlerken karanlık bir gelecekte geçen distopik bir film izler gibi oldu. Üstelik kamptaki her şeyin doğal ve normal gözükmesi için çok uğraşılmasına rağmen... Asıl korkutucu olan da bu. Oradaki zavallı insanlar kim bilir kaç gün rollerini çalıştılar! Güya hepsi mutluydu ama içleri kan ağlıyordu. Namaz kılmanın yasak olduğu kamplarda öğrenciler, 10'ar kişilik koğuşlarda kalıyor. Tesis yetkilileri, yapılan eğitimle ilgili olarak "Biz onların düşüncelerindeki aşırı eğilimleri ayıklıyoruz" diyor.
Çin robot teknolojisinde de liderler ama daha fazlasını yapmışlar!
Haberdeki görüntülerde resmen insandan robot ürettikleri anlaşılıyor! İstanbul'da Çin'den kaçan bir Uygur Türkü ile tanışmıştım, anlattıkları BBC'nin haber yaptığı 'eğitim kampı'ndan daha beterdi! Pekin hükümeti, İslam'ın sosyalizm ile uyumlu hale gelmesi, Çinlileştirilmesi için beş yıllık bir planı da kabul etti. Oysa 1 milyar 385 milyon nüfuslu Çin'in sadece yüzde 1.8'i Müslüman. Bu küçücük Müslüman Türk toplumdan o kadar çok korkuyorlar ki, galiba hepsini tek tek robot yapacaklar. Ve buna da kimse engel olamayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA