Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tırtıl istilasının sorumlusu Bill Gates mi?

Trakya'da ayçiçeği tarlalarını istila eden 'çayır tırtılı' İstanbul ve Bursa'ya ulaştı. İstanbul Çatalca ve Bursa Yenişehir'de çayır tırtılı, ayçiçeklerin kökten yapraklarına kadar zarar veriyor.
Drone ile ilaçlama yeterli olmuyor. Traktörlerle ilaçlama yaparken de ekinler eziliyor.
Çayır tırtılları yüzünden bazı tarlalarda çoğu ayçiçeği zarar görüyor, çiçek vermiyor.



KOMEDİ FİLMİ GİBİ
Umarım ilaçlama bilinçli yapılıyordur. Ülkemizde tarımda fazla ve yanlış ilaç kullanımı da ayrı bir sorun!
Bu arada ABD'li milyarder Bill Gates'in Trakya'daki tırtıl istilasının arkasındaki isim olduğunu iddia edenler oldu iyi mi?
Güya Gates, Trakya'da tarım arazisi toplayıp, tırtılları başımıza musallat etmiş!
Yahu adamın Trakya'da tarla aldığı kuyruklu yalan çıktı. Hadi aldı diyelim, neden kendi tarlalarının da bulunduğu bölgeye çayır tırtıllarını yaysın?
YouTube'da Gates'i dünyadaki bütün belalardan sorumlu tutan deli saçması çok video var.
Güya Kovid-19, yapay et ve iklim değişikliği gibi insanları tehdit eden tüm olayların arkasında Gates varmış! Komedi filmi gibiler!
İşin kötüsü bu yalanları yayan kofti astrologlara, çakma uzmanlara inanan çok insan var!
Bill Gates daha yeni başkanı olduğu vakfa, dünyada açlık, susuzluk gibi sorunlar çözülsün, Afrika'ya Kovid-19 aşısı dağıtılsın diye 20 milyar dolar bağış yaptı!
Adam daha ne yapsın?
Tırtıl deyip geçmeyin, dünyada artık her türlü tahıl üretimi stratejik önem arz ediyor.
Devlet acilen bu soruna el atmalı! Çiftçi tek başına tırtıllarla mücadele edemiyor! İlaçlama yapan traktörleri bile saran bir bela bu. Dron ve traktörle çözülmez bu iş.
Yeni bir ayçiçek yağı krizi yaşanmaması için tarım ilaçlama uçakları devreye girmeli.

***


PUTİN, ERDOĞAN'I NE KADAR BEKLEDİ?
5 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyetinin, Kremlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere toplantı odasına kabul edilmeden önce 2 dakika beklemesi kronometre tutularak Rus devlet televizyonunda yayınlanmıştı.
Bizim sosyal muhalifleri de bu görüntülere sazan gibi atlayıp espriler yapmış, olayı köpürtmüştü. Putin'in Erdoğan'ı bilinçli beklettiğini iddia etmişlerdi.
Sonra aynı TV kanalı, Kremlin'deki misafirlerin resmi toplantı odasına girmeden önce yan salonda beklemesinin geleneksel bir durum olduğunu, diğer liderlerin de benzer sürelerde yan salonda beklediğini açıklamıştı!



Bazı Rus kaynaklarına göre ise 2016'da Ankara'ya gelen Putin aynı şekilde 2 dakika Erdoğan'ı beklemiş, böylece rövanş alınmıştı.
Gelelim önceki güne...
Tahran Zirvesi için İran'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin zirve öncesi bir araya geldi.
Görüşmede Ukrayna'daki tahıl krizi, Suriye'ye olası askeri operasyon gibi önemli konular konuşuldu. Ancak görüşmeye damgasını vuran Putin'in Erdoğan'ı beklediği anlar oldu.



Medyaya düşen videoda Putin odaya giriyor, beklemeye başlıyor ve o anda da kronometre başlatılıyor. Putin, Erdoğan'ı bu sefer 45 saniye bekliyor ama kronometrede saniyeleri ilerlerken izlemek insana çok uzun bir süre gibi geliyor.
45 saniye sonra Putin, Erdoğan'ı görüyor gülüyor. Kollarını açarak yaklaşıyor ve iki lider mutlu bir şekilde el sıkışıyor.
Aynı durumda Erdoğan olsaydı bizde yine kronometre tutanlar olurdu. Bekleyen Putin olunca kronometre tutmadılar! Şaşırdık mı? Hayır.
Bence bu bekleme, bekletilme içi boş bir tartışma! Asıl konuşmamız gereken Erdoğan'ın son 20 günde önce ABD Başkanı, sonra Rusya Başkanı ile bir araya gelmesi.
Bunu yapabilen kaç lider var?

***


MASKEYE DÖNÜŞ!
Dün bir arkadaşım aradım, sesi kötü geliyordu. "Marmaris'te tatildeydim, dönüşte Kovid-19 oldum. Dört aşı oldum ama ateşler ve ağrılar içerisinde yatıyorum" dedi.
Eminim sizin de çevrenizde Kovid-19'a yakalananların sayısı artmıştır.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da günlük vaka sayısının 40 kat arttığını söyledi. Hastanelerde ciddi bir hasta yükünün olmadığını da belirtti.



İşte aşı olmanın faydası.
Öte yandan şu an kaç vatandaşın Kovid-19'a yakalandığını bilmiyoruz. Çünkü test olmak mecburi değil.
İnsanlar hastalığı kapsa bile rahat rahat dolaşıyor!
Sürü bağışıklığı da işe yaramıyor galiba. Ben dünden itibaren maske takmaya başladım!
"Yine mi maske" demeyin! Eylül ayında vaka sayısı zirve yapabilir!

***


TOKAT'TA 6 MİLYON 750 BİN TL'YE DAİRE!
Bir emlak sitesinde Tokat'ın Kaşıkçıbağları Mahallesi'nde satılan daire ilanına rastladım.
4+1, 245 m2 kare daire, yeni yapılmış, çocuk parkı, yürüyüş alanı, kapalı otoparkı vs. olan bir sitede yer alıyor.
Ebeveyn banyosu, giyinme odası olan dairenin iç dizaynı da güzel. Üçüncü kattaki bu dairenin fiyatı ise 6 milyon 750 bin TL!
Daire ne kadar modern ve yeni olsa da Tokat'ta bir dairenin bu fiyata satılacağı hiç aklıma gelmezdi!



Ev fiyatları arttı ama burası İstanbul ya da Bodrum değil ki?
Her ilin belli çekim merkezi olabilir. Hadi Kaşıkçıbağları da Tokat'ın en gözde semti olsun. Yine de bu para anormal!
6 milyon 750 bin TL'ye Ege'de bir sahil kasabasında bahçeli, deniz manzaralı villa alırsın.
Evet, Ege'de fiyatlar uçtu ama 6 milyon 750 bin TL'ye makul bir villa alınabilir! Nişantaşı'nda 3-1 bir daire alıp, 15 bin TL'ye kiraya verip yatırım yapabilirsiniz!
Parayı 32 günlük faize koysanız aylık 104 bin TL gelir elde eder. Bu gelirin yarısıyla İstanbul'un lüks bir semtinde en kral dairede yaşarsın!
Ha ille de Tokat'ta yaşayacağım diyorsan, o paranın yarısıyla havuzlu, görkemli bir villa yaptırırsınız.
Hep pazarları, marketleri konuşuyoruz lakin gayrimenkul piyasasında da fırsatçılar iş başında!

***


Altyazı
"Daha kötü durumda olan insanların diğerlerinden daha az şikayet ettiklerini fark ettin mi? En sonunda kabullenip susmuşlar. Oysa onların da diğerleri gibi gözleri, elleri ve hisleri var. Hem cellatları hem de kurbanları barındıran ne geniş bir ordu!" (En Passion)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA