Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Başakşehir'in eğitim karnesi

Başakşehir, 2008'de 2 ilçe ve bir beldenin mahallelerinin bir araya getirilmesiyle kuruldu. Yeni eğitim sisteminin yürürlüğe girmesiyle, ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın imdadına, yerel yönetimler yetişti. Yeni kurulan Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu alanda belki de en üst düzeyde yaşayacağı sıkıntılar konusunda yanında Başakşehir Belediyesi'ni buldu. Eğitime ve öğretime yaptığı büyük harcamalarla, İstanbul'da ikinci sırada yer alan Başakşehir Belediyesi bu dönemde, belediyenin bütçesiyle Türkiye'nin en büyük eğitim kampuslarından birini kurdu. Bağışçılar bulunarak ilk, orta ve lise eğitimi verecek okullar inşa ettirildi. Pek çok okula ek bina ve sınıf inşa edildi.
Başakşehir Belediyesi çocukların eğlenerek, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmesi için pek çok mahalleye bilgievi kurdu. Zengin kütüphaneleri, bilgisayar salonları, keman, gitar, bağlama, ney, tiyatro, satranç, resim, güzel yazı ve izcilik kurslarıyla şimdiye kadar yirmi bine yakın öğrenciye hizmet veren bilgievleri, Başakşehir Belediyesi'nin en beğeni toplayan hizmeti oldu.
Son beş yılda binlerce öğrenci, sağlık taramasından geçirildi, rahatsızlığı saptananlar hastanelere yönlendirildi. İlkokul öğrencilerine çevre, temizlik, kültür, sağlık, ağız ve diş sağlığı konuları, eğlenceli gösteriler ve yarışmalarla anlatıldı. Otuz bine yakın öğrencinin, yaz spor okullarında basketbol, futbol, voleybol, izcilik, satranç, tekvando, masa tenisi gibi branşlardaki kurslarla hem spor yaparak, hem de eğlenerek neşeli bir yaz geçirmesi sağlandı.
Yine belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğü, öğrencilere yol göstermek amacıyla, kısa adı BÜTEF olan, Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı'nı düzenledi. Sekseni aşkın üniversite ve eğitim kurumunun katıldığı fuarda 15 bin öğrenci, üniversite temsilcileriyle birebir görüşüp en iyi tercih için karar verdiler. Ben de bu fuara iki yıldır konuşmacı olarak katılıyorum.
Önümüzdeki dönemde bu güzel ilçede, iki yeni vakıf üniversitesi kurulacak. İstanbul'da açılacak bir devlet üniversitesinin kampusu da buraya kurulmalı. Bunun, ilçenin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bence, Başakşehir Belediyesi'nin eğitim karnesi mükemmel.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA