Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Kanada eğitimi ülkemizde

İstanbul'daki Kanada Başkonsolosluğu, okulların açıldığı şu günlerde, dünyanın en başarılı üç sisteminden biri olan Kanada eğitim sistemi hakkında bilgilendirmek için bir seminer düzenledi. Seminer, başta Kanada olmak üzere uygulandığı tüm ülkelerdeki başarısıyla tanınan Kanada Okulları'nın Türkiye'deki ilk temsilcisi olan Kanada Anaokulu'na mini bir gezi ile devam etti.
Kanada Eğitim Sistemi ve Başarısı, konulu seminer ve hemen ardından Kanada Anaokulu'na gerçekleştirilen kısa gezi, eğitim dünyamızın önemli isimlerini, Kanada Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu temsilcileriyle bir araya getirdi. Bu ülkenin uluslararası eğitim dünyasının liderlerinden biri olma öyküsü, farklı yaşlar için Kanada eğitim müfredatının temelleri gibi konular hakkında merak edilenleri Kanadalı yetkililer anlattı.
Kanadalılara özgü son derece sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleştirilen seminerin ardından, Kanada -Türkiye arasında uzun yıllar önce başlatılan eğitim işbirliğinin ilk meyvesi olan bu anaokulunun Levent şubesine ziyarette bulunuldu. Kanada Eğitim Bakanlığı'nca farklı ülkelerde kurulan anaokulunun Kanadalı direktörü Bayan Heather Jones ve Türk yöneticileri ile öğretmenleri tarafından misafir edilen ziyaretçiler, iki ülke arasındaki eğitim ortaklığı hakkında ayrıntılı bilgi alma olanağı buldu.
Dünyanın en iyi 20 üniversitesi arasına 3 üniversite sokmayı başaran Kanada, OECD tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerileri değerlendiren PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) sıralamasında matematik, fen bilimleri ve okuma becerilerinde dünyada en başarılı ilk üç ülke arasında yer alıyor. Bu ülkenin geliştirdiği başarılı müfredat ise, aralarında Almanya, İngiltere, Fransa, Çin, Japonya, Brezilya ve Güney Kore'nin yer aldığı 20 ülkede bulunan Kanada Okulları'nda uygulanıyor.
Türkiye ile Kanada Eğitim Bakanlığı (New Brunswick) arasında yedi yıldır sürdürülen akademik işbirliğinin son halkası olarak İstanbul'da kurulan anaokulu, 3-5 yaş arasındaki çocuklara dünya vatandaşı olarak yetişmelerini sağlayacak. Çok kültürlü ve çok dilli bir eğitim ortamı hedefleniyor. Bu proje, önümüzdeki yıllarda sırasıyla açılacak ilkokulu, ortaokulu ve lisesi ile iki ülke arasındaki eğitim bağlantılarını daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.
Kanada Anaokulu, öğrencilerine uluslararası statüye sahip eğitim olanağını küçük yaşlarda sağlıyor. İlkokul da dâhil olmak üzere çocuğunuz eğitimine istediğiniz noktada Kanada'da devam edebiliyor. Kısacası, Kanada eğitim alanında dünyada her zaman en başarılı 3 ülkeden biri konumunda ve çocuğunuz şimdi İstanbul'dayken Kanada'daki eğitimi alma fırsatını yakalıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA