Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Harriet Fulbright Institute

Yaşamları boyunca amaçlarının peşinde hiç durmaksızın ve yorulmadan koşan insanlar benim için daima ilgi çekici olmuştur. Onların, ilginç hikâyeleri vardır. Hayat amacı olarak belirledikleri bir yolda bıkmadan, yılgınlığa düşmeden ilerler ve gün geldiğinde de dünyayı değiştirip daha iyi, daha barışçı, daha işbirlikçi bir yer haline getirirler. Gerçek anlamda liderdir bu insanlar. Liderlik farklı şekillerde yapılır. Kimi bu liderliği üretimle, kimi yazarak, kimi de eğitimle yapar.
Geçtiğimiz hafta açılışına katıldığım Harriet Fulbright Enstitü açılış davetiyesini aldığımda bunları düşündüm. Bayan Fulbright'ın çocuk sayılabilecek yaşlardan itibaren dünyayı ve dünyadaki farklı kültürleri tanımak, anlamak isteğiyle çıktığı yolda, nasıl da azimle ilerlediğini düşündüm. Bayan Harriet Fulbright ile açılış öncesinde biraraya geldik. Kendisine neden hayatını eğitime adadığını sordum. O da içtenlikle dedi ki : "Eşim Senatör William Fulbright, geleceğimizin yıldızlarda değil, kendi inancımız ve kalplerimizde olduğunu, yaratıcı liderlik ve eğitimin birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu söylerdi. Ben ise çocukluktan itibaren kültürler arası işbirliği ve sürdürülebilir kalkınmanın tek yolunun, küresel deneyim ile beslenen kaliteli eğitim olduğunun bir şekilde farkındaydım. İşte sorunuzun yanıtı."
Bu yanıtla birlikte, Harriet Fulbright Enstitü'nün mottosu olan "Kalite, Verimlilik ve Sürdürülebilirlik" kavramlarına takıldı gözüm. Enstitünün CEO'su olan ve benim de uzun zamandır tanıdığım ve birlikte çalıştığım kardeşim Gökhan Coşkun'a sordum bu kez neden bu kavramların kullanıldığını. Gökhan Coşkun " Önce şunu söylemek isterim ki bu mottolar hiç de öylesine oluşturulmuş kavramlar değil. Herhangi bir şey kaliteli değilse verimli olmuyor, verimli değilse de zaten sürdürülebilirlikten söz edilemiyor. Oysa ki herhangi bir şeyde ya da yerde sürdürülebilirlik yoksa gelişme de yok demektir" dedi.
Enstitü, birbiri üzerinde direkt ve uzun vadeli etkilere sahip olan ekonomi, eğitim ve uluslararası diplomasi alanlarına odaklanmıştı. Bu alanlarda araştırma, eğitim, panel ve zirveler yapacak olan merkezi Washington DC'de bulunan bir liderlik ve düşünce kuruluşu Harriet Fulbright Enstitü.
İçerisinde yapılandırılmış olan Ekonomi Okulu, Eğitim Okulu ve Diplomasi Okulu okul öncesinden profesyonel yaşamın içindeki kişilere kadar çok geniş bir yaş skalasındaki kitleyi, gerçek küresel deneyim ile besleyerek, yepyeni bir tarzla ilerlemeyi hedefliyor.
Küresel hareketlilik, farklı ülkelerdeki farklı uygulamaları deneyimleyebilme ve kişileri işin erbaplarıyla buluşturarak, günümüz dünyasının en önemli kavramlarından bir olan network oluşturabilme fırsatı yaratma, bence önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA