Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

MEB bu süreçte başarılı

12 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı sonrasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların tatil edilmesinden açık ortaokul ve açık lise sınavlarının ertelenmesine kadar tüm kararları tereddüt ve endişeye mahal bırakmadan hızla aldı ve kamuoyu ile paylaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koronavirüs önlemlerini adım adım uyguluyor. Tüm bu sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesine büyük emek veren MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile konuştum.
Mesleki eğitimle başlayalım.
Yıllardan beri tartışmaların odağında olan mesleki eğitim son 2 yılda inanılmaz bir ivme kazandı. İtibarı arttı ve öğrencilerin yönelimleri de artmaya başlıyor. İlk defa yüzde1'lik dilimden öğrenci aldı. Bu süreçte de meslek liseleri milletinin yanında olduğunu gösterdi. Önce 81 ilde tüm okulların temizlik ve dezenfeksiyonu için yoğun üretim yaptı. Sonra temininde piyasada ciddi sıkıntı olan maske üretimine el attı. Sonra özellikle sağlık çalışanlarının büyük ihtiyaç duyduğu tek kullanımlık önlük/tulum ve yüz koruyucu siper üretmeye başladı.
Şu ana kadar 4 milyon litre hipoklorit dezenfektan, 50 bin litre el dezenfektanı, 1000 litre kolonya, 4 milyon cerrahi/tıbbi maske, 100 bin yüz koruyucu siper ve 500 bin önlük/tulum ürettiler. Üretilen ürünleri her ilde valiliklerin koordinasyonu ile ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırdılar. Maske makinesi de ürettiler. Sırada solunum cihazı ve N95 standardında maske makinesi var.
MEB, tatil süresinde çocuklarımızın eğitimden kopmamaları için uzaktan eğitimde iki seçenek sunuyor. Uzaktan eğitim EBA (Eğitim Bilişim Ağı) ve TV yayını üzerinden gerçekleştirilmeye başlandı. EBA içeriklerine ücretsiz erişim imkânı artırıldı. Böylece bu süreçte Turkcell ve Vodafone tarafından 6 GB'a, Türk Telekom tarafından ise 8 GB'a kadar EBA içeriklerine ücretsiz erişim imkânı sunuluyor.

LGS'de son durum
Öğrencilerin cevabını en çok merak ettiği soru okul tatil olduğunda uzaktan eğitimle görülen dersler LGS'de sorulacak mı sorulmayacak mı? Bakanlık bu konuda da çok net. Sadece 8'inci sınıf birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Böylece çocukların kaygı seviyeleri düşürüldü. Bakanlık 15 günde bir örnek soru kitapçığı yayımlamaya başladı. Önümüzdeki günlerde LGS'ye yönelik yeni destek paketleri de geliyor. Dolayısıyla tedirginliğe gerek yok. Öğrencilerimiz ve velilerimiz rahat olsunlar.
MEB bu süreçte başarılı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u süreç yönetimindeki başarısından dolayı, eğitim dünyasının adına kutluyorum.. En önemlisi farklı kafalardan farklı sesler çıkmıyor. Kararlar hızla alınıyor ve dil birliği var. Bu konuda bakanlıktaki koordinasyon birimi çok önemli. Ayrıca, MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e de mesleki eğitime bu ölçekte katkılarından dolayı, bir eğitimci olarak teşekkür ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA