Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

BBP 20 yaşında

Büyük Birlik Partisi (BBP) denilince içim sızlar.
Sadece, kardeşim gibi sevdiğim şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve Ahmet Yesevî Hazretleri'nin Alperenlerinin devamı olan ahlâk ve dürüstlük timsali genç vatan evlâtlarını hatırladığım için değil...
Hiç kimseden destek görmeden büyük fedakârlıklar göstermiş ve çileler çekmiş; lâkin gene de mefkûrelerini yürütmek için, tam 20 yıldan beri her türlü sıkıntıya katlanan bu tevazu ve fazilet âbidelerini gözlerimin önünde canlandırdığım için...
1992 Kasımı'nda ben de arkadaşlarımla beraber
Yeniden Doğuş Partisi'ni (YDP) kurmuş ve bu parti çatısı altında 8 yıl devam edebilen, 'dürüstlük ve fazilet mücadelesi' sloganıyla çok zor şartlar altında çalışmıştım. Ne yazık ki rahmetli 'Muhsin Başkan' ile aynı çatı altında birleşemedik.
Lâkin, aynı değerleri ve idealleri paylaştık; 28 Şubat Darbe döneminde de sırt sırta birlikte mücadele ettik.

***

'Güçlü ve Büyük Türkiye' sloganı ve sevdasıyla yola çıkan Muhsin Yazıcıoğlu ve dâvâ arkadaşları, demokrasi mücadelesi veren ve 'Türk-İslâm Ülküsü' çizgisinde faaliyette bulunan BBP'nin alperen ruhlu mensupları, aradan geçen 20 yıl boyunca, ilkelerinden tâviz vermeden mücadelelerini sürdürdüler. 'Haksız bir dâvâ uğruna sultanlık yapacağıma, gerekirse haklı dâvâda tek başıma yürürüm' diyen alperen ruhlu bir liderin idaresinde yıllarca meşakkatle çalışıp uğraştılar.
Şimdiki Genel Başkanları Mustafa Destici, aynı alperen inancının yılmaz bir mücahidi olarak yoluna devam ediyor.
***

Dün tertip ettiği basın toplantısında BBP Genel Başkanı
Mustafa Destici'nin, tamamına yakın kısmına gönülden iştirak ettiğim sözlerindeki 'egemenlik' vurgusunu aynen aktarıyorum. "Egemenlik; bölünemez, paylaşılamaz, vazgeçilemez, devir ve temlik edilemez.
Egemenlik 'namus'tur ve onun gibi ya vardır ya da yoktur. 'Bir kısmı' diye bir şeyi kabul etmez(...) Bizim üzerimizde, atalarımızın hakları ve onlara karşı sorumluluklarımız vardır. Onlara ihanet edemeyiz. Bizim üzerimizde, torunlarımızın dahi hakları vardır. Onlara ihanet edemeyiz. Atalarımızdan özgür, müstakil, temiz ve kutlu bir vatan teslim aldık.
Torunlarımıza da özgür, müstakil, temiz ve kutlu bir vatan teslim etmeye mecburuz"
.
***

Siz BBP'nin, seçimlerde yüzde 2 civarında oy almasına bakıp da BBP'yi siyasî hayatımız içerisinde tesirsiz bir parti sanmayınız. Türkiye'deki önemli miktarda oya sahip ana kitle, özü, sözü doğru, millî ve manevî değerlere sahip bu idealist insanları hep sevmiş ve takdir etmiştir. Lâkin, ne yazık ki basireti bağlanmış bazı kimseler, siyaseti 'kazanç' ile ölçtüğü için şehit Yazıcıoğlu'nun 'İllâ ilke, illâ haysiyet' sözünü idrak edememiştir.
BBP, inanç ve fikir misyonu, idealist ve genç kadrosu ve dinamik teşkilâtıyla, beraber olduğu siyasî gruplara, zannedildiğinden çok katkı sağlayabilecek bir siyasî harekettir. Bu dürüst ve samimî hareketi iyi değerlendirmek ve daha tesirli hâle getirmek, geleceğin daha güçlü ve büyük Türkiyesi'ne doğru gitmek isteyenleri hızlandıracaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA