Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Geç yaşlanmak için sırtüstü yatın

Yaşlanma karşıtı bakımlar için çok para harcamanıza gerek yok! Cildinizi doğru besinlerle beslemek, her gece temizlemek ve sırtüstü yatmak önemli

Yaşlanmak, ömrü yetenlerin asla kaçamayacağı yegane aşamadır. Kimileri yaşlanmayla gelen kırışıklıkları severken, kimileri erken yaşlardan itibaren tedbir almaya başlar. Yaşlanmanın cildiniz üzerindeki etkilerinden kurtulmak için dışarıdan uygulayacağınız maske ve benzer ürünler etkili ancak yetersizdir. Yaşlanmaya karşı en kuvvetli silah, sofranızda bulunanlardır. Özellikle hanımlar için vazgeçilmez olan kozmetik ürünler, milyon dolarlarla ifade edilen bu pazarda daha çok kazanmak isteyenlerin insafına kalmış durumda. Bu sebeple, önlem alırken en doğrusunu yaptığınızdan emin olmalısınız. Amerika'da yapılan araştırmalar, bazı sebze ve meyvelerin, düzenli tüketildiğinde 7 yaş genç görünmenize destek olduğunu gösterdi.

SARI BİBER: Sarı biber genellikle salatalarınızı renklendirmek için kullandığınız bir sebzedir. Oysa sofra estetiği dışında da faydaları olan sarı biber, C vitamini bakımından oldukça zengin bir sebzedir. İçerdiği C vitamini oranı, cilde zarar verdiği bilinen serbest radikalleri durdurmaya yetecek seviyededir. Sahip olduğu özellikler sebebiyle kırışık önlemede sarı biber oldukça faydalıdır.

SELENYUM ZENGİNİ ARPA TÜKETİN

YUMURTA: Kahvaltı kültürümüz itibariyle sıklıkla tükettiğimiz yumurtanın cildiniz üzerinde de olumlu etkileri vardır. Yapılan araştırmalar, yumurtada bulunan yağsız proteinlerin cildin sarkmasını önlemek adına cilt dokularını dolduran ve protein zengini bağlayıcı dokular olan kolajen üretimi sağladığını gösteriyor.

HASARLI CİLTLER İÇİN TAM ARPA: Selenyum, güneşin zararlı etkileriyle savaşmak isteyenler için son derece kıymetli bir mineraldir. Güneşin cildiniz üzerindeki zararlarını detaylarıyla anlattığım yazıma arşivden ulaşabilirsiniz. Selenyumdan faydalanmak isteyenler, tam arpa tüketmeye başlayabilirler çünkü yapılan araştırmalar, tam arpanın selenyumdan oldukça zengin olduğunu gösterdi.

CİLT LEKELERİNİN DÜŞMANI SOMON: Somon balığı ciltte leke ve sivilce oluşumuna neden olan enflamasyonu yatıştırmaya yardımcı omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Somon balığında astaksantin adı verilen bir kimyasal daha vardır ki ete pembe rengini bu madde verir. Astaksatin, daha genç bir cilt isteyenler için mucize niteliğinde etkiye sahiptir.

SADECE BESLENMEK YETERLİ DEĞİL!

Sadece dışardan yapılan uygulamaların yetmediği gibi, sadece doğru beslenme de güzel bir cilt için yetersizdir. İyi görünen bir cildin en önemli kaynağı dinlenmiş bir bedendir. Uyku, bedeni dinlendiren en önemli zaman dilimidir. Bu sebeple en verimli uykuya nasıl ulaşacağınız çok önemlidir.

SIRTÜSTÜ YATIN: Cildinizin daha az kırışmasını ve daha az yıpranmasını istiyorsanız, sırtüstü yatın. Böylece cildiniz, görmediğiniz bakteri ve benzer zararlılarla dolu yatak tekstilinizle temas etmemiş olacaktır. Ayrıca sırt üstü yatmak, göğüs kafesini rahat bıraktığı için yeterli oksijeni almanızı sağlar.

ERKEN YAŞLANMA SEBEBİ

DÜZENLİ UYUYUN: Düzenli uykudan kastım, tutarlı uyumaktır. Amerikalı bilim adamlarına göre, tutarlı bir uyku rutini sürdürdüğünüzde uykunun belirli evrelerinde vücudunuz bazı hormonlar salgılıyor. Düzenli uyku uyumadığınız zaman bu hormonların salgılanması duruyor ve her bir biyolojik evrede aksamalar meydana geliyor. Hormon salgılamadaki bu bozukluksa kan dolaşımınızda enflamatuar maddelerin artmasına neden oluyor. Aynı enflamatuar maddeler hücresel seviyede cildinize zarar veriyor ve erken yaşlanmaya neden oluyor. Her gece yatağa aynı saatte girmeye ve sabahları aynı saatte kalkmaya çalışın.

EGZERSİZ İLE RAHATLAYIN

UYKUDAN ÖNCE HAREKET EDİN: Uzun yıllar, uykudan önce hareket etmenin uykuyu zorlaştırdığı söylendi. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalar bunun tam tersini söylüyor! Son araştırmalar, yatma vaktinden önce yapılan egzersizin rahatlamanıza ve yatışmanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor. Yatmadan önce yapılan orta seviyeli egzersiz aynı zamanda vücut ısınızı düşürmeye yardımcı olarak daha hızlı uykuya dalmanızı sağlar.

CİLDİNİZİ HER GECE TEMİZLEYİN
Yediklerinizi kontrol altına aldınız, davranışlarınızı bu yönde değiştirdiniz diyelim, yeter mi? Yetmez. Cildinizi her gece AHA yani alfa-hidroksi bazlı temizleyicilerle temizleyin. Bu madde meyvelerden elde edildiği için cildiniz için zararsızdır. Alfa-hidroksi asit içermeyen çoğu temizleyiciler gün boyu ciltte biriken kiri yeterince temizleyemez. Kiri ve biriken ölü hücreleri temizleyerek onların altında kalan yeni cilt hücrelerinin daha hızlı gelişmesine yardımcı oluyorlar. Ürün etiketinde, glikolik, laktik, sitrik, malik veya tartarik gibi sonu 'ik'le biten içerikleri arayın. Böylece cildiniz kremleri daha iyi emecek ve böylece daha aydınlık, ışıl ışıl ve genç görünen bir cilde sahip olacaksınız.

PEELİNG SON DERECE ÖNEMLİ
Düzenli peeling yapmak da cildiniz için son derece faydalıdır. Peelingler, cilt üzerinde biriken ölü derinin arınmasında oldukça önemli rol oynar. Dışarıdan temin edeceğiniz peelinginizin, glikolik içerikli olmasına özen gösterin. Nem, cildiniz için hayati öneme sahiptir. Iyi nemlendirilmiş bir cilt kesinlikle çok daha sağlıklıdır. Her sabah ve akşam seramid içeren bir cilt nemlendiricisiyle cildinizi nemlendirin. Seramidler, cildin nemi muhafaza etmesine ve tahriş edici maddeleri uzak tutmasına yardımcı oluyor. Maksimum derecede neme ulaşmak için her gece ve gündüz ortalama büyüklükteki bir bozuk para kadarını uygulayarak tüm yüzünüze yayın.

YAŞLANMA KARŞITI BESİN TAKVİYESİ

Sarkan cildinizle sadece piknogenol (pycnogenol) isimli takviyeyi alarak ameliyat olmadan başa çıkabilirsiniz. Nasıl mı işe yarıyor?
Vücudumuzda üretilen başlıca maddelerden hyalüronik asit, ciltteki nemi muhafaza ederek cildin sıkı ve kırışıksız kalmasını sağlıyor. Çam ağacı kabuğundan üretilen piknogenolün, hyalüronik asit üretimini sağlayan enzim seviyesini yüzde 44'e kadar artırdığı kanıtlandı. Bu da, 12 haftalık piknogenol kullanımı sonrası daha esnek, pürüzsüz bir cilt ve ince çizgilerde azalma göreceğiniz anlamına geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA