Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Güzelliğiniz için tuz, şeker ve kabartma tozu kullanın

Kabartma tozu, şeker ve tuzu mutfaktan çıkarın. Şişmiş gözler, yağlanmış saçlar veya sararmış tırnaklar için birer bakım malzemesi haline getirin. İşte basit ama etkili tarifler...

Gıda maddelerini mutfaktan çıkarmanın vakti geldi. Tuz, şeker ve kabartma tozu, kullanım alanlarını değiştireceğiniz ilk üç madde olablir. Bakalım bu üçlüyle neler yapabiliriz...

Diş temizliğinde tuz mucizesi
Bir ölçü tuz ve iki ölçü kabartma tozunu bir bardak suya ekleyin ve karıştırın. Diş fırçanızı bu suya daldırın ve bekletin. Dişlerinizi, belirlediğiniz aralıklarla -macunsuz olarak- bu fırçayla fırçalayın. Ancak bu karışımı kullanmak, diş macununu tamamen terk edeceğiniz anlamına gelmiyor. Gerekli testlerden geçmiş ve insan sağlığına zararı bilinen maddeleri içermeyen diş macunlarını kullanmaya devam etmeniz; bu yöntemin etkisini artırarak, faydayı maksimize edecektir.

HAFTADA BİR SAÇ MASKESİ
Şişmiş gözler kabusunuz olmasın
Bir çay kaşığı tuzu yarım litre sıcak suya ekleyin ve karıştırın. Bir miktar pamuk ya da göz pedini bu suda ıslatarak, göz kapaklarınızın üzerinde bekletin. Sonuca şaşıracaksınız.

Geç yağlanan saçlar için tuz
İngiliz tuzu olarak da bilinen ve piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz Epsom tuzunu eşit miktarda saç kremiyle karıştırın ve kuru haldeki saçlarınıza masaj yaparak yedirin. Yaklaşık 20 dakika bekleyin ve bol suyla durulayın. Haftada bir yapacağınız bu saç maskesi sayesinde, çok daha geç yağlanan ve hacim kazanmış saçlara kavuşabilirsiniz.

Ütü temizliğinde tuz mucizesi
Ütü tabanınızdan büyük bir kağıdı açın ve üzerine bol miktarda tuz serpin. Ardından ısıttığınız ütüyü, tuzlu yüzeyde bir süre gezdirin. Tuz ısındığında ortaya çıkan reaksiyon, ütü tabanınızda oluşmuş lekelerden kurtulmanızı sağlayacak.

BASİT BİR DURULAMA YETERLİ
Ispanak yıkamanın kolay yolu var
Ispanak yapraklarını, büyükçe bir kapta hazırlayacağınız tuzlu suda biraz bekletin. Kısa süre sonra toprak vb. maddelerin yaprakları terk ederek suya karıştığını göreceksiniz. Ardından basit bir durulama işlemi yapmanız yeterli.

Çamaşırlarınız renklerini korusun
Yeni aldığınız giysi veya havlularınızı yıkarken, makinanızın deterjan gözüne bir ölçek tuz ekleyin ve bunu ilk üç yıkamada tekrar edin. Çamaşırlarınızın, canlılığını uzun süre koruduğunu göreceksiniz.

YAKMADAN ÖNCE SUYA KOYUN
Mumlarınız daha az damlasın

Bol miktarda tuzu daha az miktardaki suyla karıştırın. Henüz hiç yakmadığınız mumlarınızı, bu karışımda birkaç saat bekletin. İyice kurutun ve ardından kullanmaya başlayın. Çok daha az damladığını göreceksiniz.

Ahşap yüzeyde lekelerden kurtulun
Bir miktar bitkisel yağı (ayçiçek vb) ve bir miktar tuzu karıştırın ve oluşan bu karışımı yumuşak bir süngere sürerek ahşap yüzeydeki beyaz halkayı ovun. Eğer yeterince erken müdahale etmeyi başardıysanız, masanızı kurtardınız demektir.

Vazodaki çiçekler parlak görünsün
Üç çay kaşığı toz şeker ve iki çay kaşığı sirkeyi sıcak suya ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Suyun ılınması için biraz bekleyin ve çiçeklerinizi bu suya koyun! Vazonuzdaki suya eklemiş olduğunuz sirke, bakteri üremesini engellediğinden, çiçekleriniz çok daha uzun süre canlı ve parlak kalacak.

Aşı olduklarında canları yanmasın
Yapılan araştırmalar, ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırma sonucuna göre, aşı olmadan önce şekerli su içirilen 1 yaş altındaki bebekler, içirilmeyenlere göre aşı esnasında daha az acı duyuyorlar!

Elinize bulaşan maddeden kurtulun
Az miktarda zeytinyağı ve şekeri karıştırın. Ardından ellerinizi bu karışımla hafifçe ovalayarak yıkayın. Ellerinizin kolayca arındığını göreceksiniz. Zeytinyağı, cildinizi yumuşatıp beslerken şeker, adeta doğal bir peeling vazifesi görerek ellerinizin temizlenmesine yardımcı olacak.

DUŞ ALANA KADAR BEKLETİN
Çabuk yağlanan saçlara son!
Saç yoğunluğu ve uzunluğuna göre belirleyeceğiniz miktarda kabartma tozunu saç diplerinize serpin. Kısa bir süre bekledikten sonra tozu, hafif masaj yaparak tüm saçınıza dağıtın. Duş alana kadar bekleyin ve durulayın. Bu formülü düzenli olarak uyguladığınızda saçınızın eskisi kadar yağlanmadığını göreceksiniz.

Hacimli saçlara kavuşmak için...
Günlük hayatınızda kullanmaya alışık olduğunuz şampuanınızı saçınıza sürmek üzere avucunuza döktüğünüzde, şampuan miktarının 1/4'ü kadar kabartma tozunu şampuana ilave edin. Parmağınızla hafifçe karıştırın ve saçınızı bu karışımla yıkayın.
Saçlarınız hem daha hacimli, hem de daha parlak görünecek!

15 DAKİKA SONRA DURULAYIN
Sivilcelerinizle mücadele edin
Bir miktar bal ve kabartma tozunu karıştırın ve yüzünüze sürün. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra durulayın. Haftada bir gün temiz cildinize uygulayacağınız bu maske sayesinde, sivilceleriniz eskisi kadar sorun olmayacak.

Temizleme ürününüzün etkisi artsın
Hali hazırda kullandığınız yüz temizleyicilerinin etkisini artırmak istemez misiniz?
Rutin kullandığınız temizleme ürününü bir kaba dökün, macun kıvamına gelene kadar kabartma tozu ekleyin ve oluşan karışımı peeling yapar gibi cildinize uygulayın.
Cildiniz tamamen arınırken, ölü deriden de kurtulacaksınız.

PAMUK İLE OVALAYIN
Tırnak sarılığına kabartma tozu
Eczane ve benzer yerlerden temin edebileceğiniz peroksit adlı maddeye kabartma tozu ekleyin ve ojeden arındırılmış tırnaklarınızı bu karışımla ıslattığınız pamuk ile ovalayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda, tırnaklarınıza yerleşen sarı renkten kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Ayak bakımında faydalanın
Yazın gelmesiyle birlikte ayaklarınız da özgürlüklerine kavuşacaklar. Peki sıkıcı botların içinde uzun bir kış geçiren ayaklarınız, sandalet ve terlikler için hazır mı? Yumuşak ve pürüzsüz ayaklara kavuşmak için yapmanız gereken oldukça basit. Lavanta yağı sürerek bir süre yumuşattığınız ayaklarınızı su ve kabartma tozu ile hazırlayacağınız macun kıvamındaki karışımla ovun ve durulayın! Çok daha yumuşak ve pürüzsüz görünecekler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA