Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

* S.1.) Dua ederken ellerimizin durumu nasıl olmalıdır?
C.1.) Hz. Peygamber (s.a.v.) dua ederken iki elini yukarı kaldırıp avuçlarını birleştiriyordu. Bazen de avuçlarını aralıyordu. Bazen kollarını omuz hizasına kadar kaldırır, bazen de daha yukarıya kadar kaldırırdı. Azabdan veya ateşten Allah'a sığınma duası yaptığında ise avuçlarının içini yere çevirirdi. Bazen de ellerini hiç kaldırmadan, gözlerini yumarak dua ederdi.
* S.2.) Abdest alırken üstümüze sıçrayan su necis midir?
C.2.) Abdest alırken, üstünüze sıçrayan abdest suyu necis değildir. Bu konuda vesveseye kapılmanız yanlıştır.
* S.3.) Sabah erkenden işe gidiyorum. Sabah ezanı okunmadan namaz kılabilir miyim?
C.3.) Sabah namazında ve diğer vakitlerde okunan ezan, vaktin girdiğini ilan etmek anlamında bir çağrı ve haberdir, ramazan ayında herkes oruç tuttuğu için müezzinlerimiz tam imsak vaktinde ezan okurlar. İnsanlar yemeği terk etsin diye. Ama ramazan dışında, ezan saatini daha geniş bir zamana yayıyorlar. Onun için siz sabah namazı için imsak saatine bakınız. İmsak saati girdiğinde ezan okunmasa bile namaz kılabilirsiniz.
* S.4.) Belediyede çöp toplama işi yapıyorum. Bu elbisemle namaz kılabilir miyim?
C.4.) Elbisenize kan ve benzeri bir necaset; kan bulaşmadıkça çöp topladığınız elbiseyle- zaruret halinde- namaz kılmanızda sakınca yoktur.
* S.5.) Çocuğumun özürlü olacağını doktorlar söylediler çocuğumu almamı teklif ediyorlar. Ne yapayım?
C.5.) Çocuğunuzun özürlü olarak doğma ihtimali ona kürtaj uygulama hakkını size vermemektedir. Biz sakat doğacak çocuğunuzu aldırın diyemeyiz.
* S.6.) Amentü diye bir şey duydum. Amentü nedir? Bizim amentümüz nasıldır?
C.6.) İman edilmesi gereken hususlara amentü esasları denilir. Bizim amentümüz ile diğer Peygamberlerin amentüsü ortak paydalar taşımaktadır. Amentümüzün tercümesi şöyledir: Ben, Allah'a, meleklerine, kitaplarına (indirdikleri dönemdeki, değişmeden önceki hallerine), peygamberlerine, ahret gününe, hayır ve şerrin (iyilik ve kötülüğün) Allah'ın takdirine bağlı olduğuna inandım. Ben şahadet ederim ki; Allah'tan başka ilah yoktur ve yine şahadet ederim ki Hz. Muhammed (s.a.v.) O'nun kulu ve elçisidir. Her Müslüman bu esaslara iman etmek zorundadır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA