Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

* S.1.) Regaip gecesi veya beraat gecesi namazı var mı?
- Bu gecelere ait özel bir namaz muteber hadis kitaplarında geçmiyor. Gerçi bazı rivayetlerde bazı namazlardan bahsediliyor. Bu nedenle de bazı fıkıh kitaplarında bu gecelere ait bazı namazlardan bahsediliyor. Ancak bizim tavsiyemiz; bol bol kaza namazı kılmanızdır. Nafile namazlarıyla da meşgul olabilirsiniz.

* S.2.) Evlilik kader midir?
- Kader demek; Yüce Allah'ın geleceği, daha o dönem gelmeden bilmesidir. Biz Yüce Rabbimizin bu ilmine kader diyoruz. Yüce Allah'ın bunu bilmesi, sizi o işi yapmaya zorlamaz. Yani siz kaderimizde böyle yazıyor diye o işi yapmıyorsunuz; sizin, zamanı gelince böyle yapacağınız zamanından önce Allah tarafından bilindiği için kaderinize yazılıyor. Elbette bu anlamda evlilik kaderdir. Ama tercih sahibi, karar mercii sizsiniz.

* S.3.) Spiral taktırmak günah mı?
- Gebeliğe engel olmak için spiral taktırmak caizdir.

* S.4.) Eşim Yüce Allah'a ve kitaba ağza alınmayacak söz söylese nikâhımızın durumu ne olur?
- Eğer eşiniz -aklı başındayken- ne dediğinin farkında olarak ve söylediği sözün nereye gittiğini bilerek kasten Yüce Allah'a ve Kuran-ı Kerim'e dediğiniz anlamda küfür sözü söylerse (söverse) dinden çıkar. Ve dini nikâhınız elbette düşer. Tekrar tevbe edip imanını ifade etmesi, şehadet kelimesi getirmesi gerekir. Nikâhınızı da -bazı alimlere göre- tazelemeniz gerekir.

* S.5.) Bu dönemin en büyük mürşidi kimdir?
- Bu soruların cevabı ancak Yüce Rabbimizin katındadır. Kimin manen büyük olup olmadığını bilen ve takdir eden ancak Yüce Allah'tır. Bunun dışındaki kulların bu konudaki sözünün bir itibar ve değeri yoktur. Zahiren -dıştan bakıldığında- bir kıymet ifade etmedi sanılan birisi Yüce Allah'ın katında çok kıymetli olabilir. Veya zahiren çok büyük olduğu sanılan birisi Yüce Allah'ın katında hiçbir kıymet ifade etmeyebilir. Bunu biz bilemeyiz. Karar ve ilim makam Yüce Rabbımızdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA