Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Münafıkları tanıyınız

Münafık, inanmadığı halde inandığını söyleyen, Müslüman olmadığı halde -ben de Müslümanım' diyendir.
Kur'an-ı Kerim münafıklara bir sure ayırmıştır.
Ve değişik ayetlerde münafıkları tanıtmıştır.
Münafıkların bir kısmı da; imanda Müslüman olsa da amelde münafık alametleri taşıyan kişilerdir..Emanete ihanet eden,sözünde durmayan Müslüman gibi.
O halde münafıkları imanda münafık ve amelde münafık olarak ikiye ayırabiliriz.
Dilerseniz münafıkların ortak niteliklerini Yüce Kitap'tan dinleyelim.
"Münafık kötülüğü emreder ve iyiliğe engel olur. (Tevbe, 67)" "Münafık insanların namuslarını lekelemekten uzak durmaz." (Nur, 11) "Münafık kötü söz yayar. Zann ile hükmeder ve boş zannın - sözün peşinden koşar." (Hucurat, 6) "Münafık, ikiyüzlüdür. İki dillidir. İki kalplidir." (Bakara, 14) "Münafık, yalan söyler. Yalancılığı meslek haline getirir. Yalan yeminlerde bulunur." (Münafikun, 1) "Münafık, Allah'ın adını anarak yemin eder. Yüce Rabbin adını istismar aracı yapar." (Mücadele, 14; Tevbe, 74) "Münafık, ahdi bozar. Sözünde durmaz.
Kendince tuzak kurar ama kurduğu o tuzağa kendi düşer." (Tevbe, 75) "Münafık, namaz kıldığında gösteriş yapar. Allah'ı çok az zikreder. İbadetinde gösterişten uzak durmaz." (Nisa, 142) "Münafık kibir sahibidir. Bağışlanma dilemekten bile uzak durur." (Münafikun, 5) "Münafık, kalbinde olmayanı diliyle söyler.
Dilinde olanı ise kalbine yerleştiremez." (Fetih, 11) "Münafık, düşmanlık yaptığında zalimce davranır. İlkesizce davranır. Aşırıya gider.
İnsafı terk eder." (Bakara, 178, 194; Maide, 94)
"Münafık, şeytanın oyununa gelir ve Allah'ın mutlaka bağışlayacağı ile kendini avundurur. Daha zamanım var, ileride dönüş yaparım diye kendini kandırır." (Hadid, 13) "Münafık, yapmadığı şeylerle övünür.
Önce kendini sonra çevresinde olanları kandırır." (Al-i İmran, 188)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA