Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Yaşlılara huzur

Sekiz bin yaşlı huzur evi için sıra bekliyor. Ulaşabildiğim bilgi böyle. Doğrusu, yaşlılar için daha çok huzur evi yapalım şeklinde bir yazı yazacağımı hiç sanmazdım. Çünkü yaşlıların yeri evleridir. Onlar; evlerin direği, bereketi ve güvencesidir. Yaşlıdan yoksun bir aile savunmasızdır, kökünden kopmuş bir dal gibi güçsüzdür. Aileler mecbur kalmadıkça elbette huzur evlerine yaşlılarını teslim etmemeliler. Bu konudaki kanaatim budur.
Ancak ne yazık ki binlerce yaşlımız keyifsiz ve huzursuz. Evlatları kendilerine sahip çıkmıyor ve fazladan bir yük gibi görüyorlar. Hırpalanıyorlar. Eve sığmıyorlar. Bavulları ellerinde evlat, evlat dolaşıyorlar. Onlar için huzur evi yapmak zorundayız. Orada da onurlu bir hizmet görmeliler. Huzur evlerinden yoksun illerimiz var. Oralarda da huzurlu bir ev ve merhametli bir el arayan yaşlılarımız var. "Zayıfların hürmetine rızıklanıyorsunuz" buyuruyor insanlığın Efendisi (s.a.v.) Peygamberimiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA