Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Takva burada!

Takva; insanın amel, ibadet, ahlak, alışveriş kısacası her işinde sırf Allah'ın rızasını gözetmesidir. Takva; korunmak anlamına da gelir. Günahtan, haramdan, kötülükten ve çirkinlikten sakınma.
Kur'an'da 'Ey iman edenler! Allah'tan sakının' buyurur. Yani O'nun hoşlanmadığı işi yapmayın. Buradaki sakınma, takva ile ifade edilir.
Sevgili peygamberimiz insanları ayrıştırmak, kategorize etmek ve takvayı görünüş ve görüntüye boğdurmak isteyen zihniyetleri engellemek için mübarek ellerini göğsünün kalbinin üzerine koydu ve şöyle buyurdu;
'Et-Takva ha huna'; Takva işte buradadır, takva işte buradadır, takva işte buradadır.'
Üç defa bu kelimeyi tekrarladı. Yani şöyle demek istedi; insanları takvalı, takvasız diye ayırmayın. Falanca ne kadar takvalı diye insanları durup duruyorken övme yarışına girmeyin. Takva her ne kadar bir insanın yüzünde, hareketinde, ibadetinde hissedilse de bu yanıltıcı olabilir. Zira gösteriş ve riya çağımızın yaygın hastalığıdır. Bırakın, kimin takvalı olup olmadığına Yüce Rabbimiz karar versin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA