Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

İnce’nin fizik diploması ne işe yarar?

Bu ülke kurulduktan on beş yıl sonra uçak sanayii oluşmaya, fabrikalar kurulmaya başlanmıştı. O hikâyenin sonunun NATO'ya girmemizle bir alakası var mıymış, bakınız.
Gürül gürül çalışan ve silah üreten, Kafkas İslâm Orduları Komutanı ve "Bakü Fatihi" Nuri Paşa'nın kurduğu Killigil tabancaları fabrikası bir anda nasıl havaya uçurularak yok edildi?
Nuri Paşa'nın naaşının tamamına bile nasıl ulaşılamadı?
İsrail'e karşı savaşa giren Arap ülkelerine silah göndermemizle bir alakası var mıymış, ona da bakınız.
Bundan 58 yıl önce, sadece 129 gün içinde üç aile otomobili üreten 23 mühendisimizin el emeği, göz nuru saçmasapan bir bahaneyle nasıl gündemden silindi ve adı dahi uzun yıllar anılmadı, bakınız.
Beyler bayanlar, bakınız: Şu anda millî bir savunma sanayimiz ve yerli teknolojilerimiz varsa, bugünlere kolay gelinmedi ve birileri ağız eğiyor diye de geri dönülmez,biliniz.
Buraya nerden mi geldim? Katıldığı bir programda aynen şöyle diyordu Muharrem İnce: "Yerli otomobil, ne yerli otomobili. Çok eskide kaldı bunlar. 20 yıl öncesinin projesi bu.
Zaman kaybı bu proje, devam ettirmem." Üstelik yine aynı programda, biraz sonra, "Ben BMW fabrikasını gezdim Münih'te. Müthiş bir şeydi.
Etkilendim" dedi. Hans yapınca çok etkileyici, tam zamanında ama Ahmet yaparsa geç kaldık, yandık bittik kül olduk.
Aşağılık kompleksinin mücessem hali bu olsa gerekti.
Yazılımı yabancı olur dendi, Turkcell açıklama yaparak, "akıllı ulaşım teknolojileri, lokasyon bazlı bilişim sistemleri ve akıllı sürüş teknolojileri" konularında yerli araba projesinde yer alacaklarını açıkladı.
Bu sefer de İzmir mitinginde İnce, "Erdoğan, 30 yıl önceki teknolojiyi takip ediyor, çünkü çağını bilmiyor, geri teknoloji istiyor. Ben elektrikli otomobil yapmaya talibim" demiş. Üretilecek yerli araba model versiyonlarından birinin elektrikli araba olduğunu bilmeden... Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Muharrem Bey evde fizik diplomasıyla sanırım uçak oynarken, Erdoğan elektrikli araba efsanesi Tesla'nın mucidi ve sahibi Elon MuskKülliye'de ağırlayıp yatırım ve işbirliği yolları arıyordu.
O yüzden biraz daha sakin sayın İnce, selfie çekilmek isteyenleri hava uçurmadığınız müddetçe yine uçun ama biraz daha alçaktan...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA