Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Pentagon’u tanıyalım

Her şey o kadar gerçeküstü ama aynı zamanda gerçek ki.
Örneğin Pentagon'un DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcülüğüne atadığı isim, Albay Sean Ryan dün bir YPG sempatizanının tivitini kendi sayfasında paylaştı. Tivitte aynen şu deniyordu:
"Amerikan Özel Kuvvetleri (Yeşil Bereliler), terörist Türk Ordusu keskin nişancıları Rojava'daki sivilleri hedef alıp, okula giden sivil bir kız çocuğunu vurduktan sonra bölgede devriye geziyor. Bu çocuklar, Yeşil Bereliler sayesinde güvende."
Tivit İngilizce atılmıştı. Yani Ryan'ın anlamaması gibi bir durum söz konusu değildi ve açıkça Türk Ordusu'na terörist diyen bir şerefsizin paylaşımını kendi sayfasına taşımıştı. Tiviti sonradan sildi, hata yaptığını yazdı. Ama ne fark eder? Pentagon'un albaylarının generallerinin sözde NATO'daki müttefikleri Türk Ordusu'na bakışları terörist, YPG'ye bakışları ise müttefiktir.
Nitekim daha önce de yazmıştım. Hatırlayın, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı sürerken, Pentagon, iki üst düzey generaliyle birlikte, Münbiç'e bir 'gazeteci turu' organize etti. Dana kadar Amerikan bayrağı taktığı tanklarının görüldüğü resimler eşliğinde yayınlanan haberlere göre, ABD'li general Funk, "Bizi vurdunuz. Saldırganca karşılık vereceğiz. Kendimizi savunacağız" demişti. Yani Amerikan generali, YPG ile 'biz' öznesinde buluşacak kadar özdeşleşmişti.
Aynı Albay Ryan, geçtiğimiz ekim ayındaki kamuya açık bir konuşmasında ise ne kadar özdeşleştiklerini açıktan da dile getirmişti zaten: YPG de Suriye'de siyasi bir güç olmak istiyor. YPG ile aynı gemideyiz."
ABD, Fırat'ın doğusunda YPG'ye yapılacak herhangi bir saldırının direkt kendilerine yapılmış olacağını iki gün önce ilan etti. Öte yandan Türkiye'ye yapılan hiçbir saldırıda NATO Anlaşması'nın 5. maddesini uygulayarak, kendisine yapılmış saldırı gibi değerlendirmedi. Bilakis saldırıyı yapanları eğitip donatan bir Pentagon'dur karşımızdaki.
YPG ile aynı gemide olan bir Pentagon...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA