Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HÜLYA GÜLER

Yeni Lüks: Dünyaya değer katan ve akıllı

Sesli dinlemek için tıklayınız.

Dilimize Fransızca'dan geçen lüksün, yeniden tanımlandığı günlerden geçiyoruz. Kimine göre zaman, kimine göre de parayla ölçülen lüksün tanımı herkes için farklı. Hepimizin üzerinde anlaşacağı bir lüks tanımı, Beymen Grup CEO'su Elif Çapçı'dan geldi: "Doğayla iç içe bir yerde, sevdiklerinizle baş başa olmak."
Türkiye'de 50 yıldır lüksün tahtında oturan bir kurumun tepe yöneticisinden gelen bu tanım, önemli. Çünkü sektörde ciddi bir değişime işaret ediyor. INBUSINESS Dergisi'nin temmuz sayısının kapağına taşıdığı Çapçı, dünyada artık daha çok kabul gören yeni lüksü ise şöyle tanımlıyor; değer katan ve akıllı.



Lüks perakendede bir süredir daha deneyim odaklı, kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetlere bir kayış olduğunu söyleyen Çapçı, sosyal kaygıların ve sürdürülebilirlik ilkelerinin öne çıktığı bu süreci, gençlerin sahiplenmesinin önemine vurgu yapıyor.
Bu değişimi daha başında yakalayan ve böylece pandemiden hızlı bir çıkış yapan Beymen, geçen yıl yüzde 78 büyümeyle 5 milyar lira ciroya ulaştı. Çatısı altında 1000'den fazla markayı toplayan Beymen'i bir orkestra şefi gibi ahenkle yöneten CEO Çapçı, dünyaya değer katan, akıllı lüks stratejisiyle Türkiye'de trendleri belirleme hedefinde. Bu kapsamda yeni alanlarda yeni markalara, dijital alanda yeni yatırımlara ve yurtdışı açılımına hazırlandıklarını söyleyen Çapçı'nın özel röportajından dikkat çeken bazı başlıklar şöyle:
Bugün itibariyle sadece Beymen'i konuşursak 68 bin metrekareye, tüm grubun toplamına bakarsak da 117 bin metrekare satış alanımız var. Yeni ve iddialı bir lüks online pazaryeri hazırlarken, bir yandan da mağaza yatırımlarımız devam ediyor.
Son olarak Zorlu Beymen'i yüzde 20 büyüttük, İzmir'de Beymen İstinyePark'ı, Bodrum'da Mandarin Oriental ile Yalıkavak'ta tasarım mağazalarını açtık. Galataport'ta 3 bin metrekarelik yeni bir mağaza ile müşterilerimizle buluştuk.
Grup bünyesindeki Beymen Club ile Network'ün ülke sınırlarının dışına çıkarmak üzere ev ödevimize çalışıyoruz. Yakında bu markalarımızı yurtdışına taşıyacağız. Beymen Mısır'ı büyütüyoruz. Ayrıca Mısır'da online satışa başlıyoruz.
Cirodan yüzde 21 pay alan Beymen.com'u bir online moda destinasyonu olmaktan öte bir online lifestyle alanına çeviriyoruz. Müşterilerimizin farklı yaşam ihtiyaçlarına yönelik teknoloji, wellness, kozmetik, anne çocuk, hobi gibi farklı kategorilerde de ürünler sunmaya başlayacağız.
Biz lüksü bir bütün olarak görüyoruz. Yeme içme de lüks perakendenin de çok önemli bir parçası. Bu nedenle yeme içme alanında yeni bir marka yaratıyoruz. Şimdilik bu yılın 2022'nin ikinci yarısında devreye alacağımız iddiali bir iş diyebilirim. Bu yıl kendi operasyonumuz altında ilk etapta Zorlu Beymen ve Galataport'ta hayata geçecek yeni bir restoran ve kafe markasını duyuracağız. Bu anlamda şu anda konsept ve marka üzerine çalışmalarımız devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA