Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Antalya festivaller şehri

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti'nin " yüz akı." Ben sadece, Ulusal Film Festivali'ne, uluslararası bir mahiyet kazandırdı sanıyordum. Meğer, başka faaliyetleri de varmış. Antalya'nın, ancak kültürel etkinlikler sayesinde, dünyada "marka şehir" haline gelebileceğine inanıyor Türel. Kendisiyle konuşurken, 7 ve 8 Kasım arasında düzenlenecek olan Piyano Festivali' ne davet etti. Bu defaki festivalin bir özelliği var; uluslararası üne sahip çok sayıda virtüözün yanı sıra, konsere, Bach'ın fa-minör piyano konçertosu ile Menderes Türel bizzat katılacak.
"Başımı alıp uzaklara gideceğim" diyen Fazıl Say bile, Menderes Türel'i takdir ediyor. Zaten, Piyano Festivali, Say'ın katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Say'a göre, Antalya'daki, dünyanın en iyi 5 piyano festivalinden biri. Türel, "5'in en iyisi olacağız" iddiasında. Aynı zamanda, festivaldeki başarılarını hükûmetin desteğine bağlıyor. Hem Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan, hem de Kültür Bakanlığı'ndan bu faaliyetler için önemli maddi yardımlar alıyor.
Önce film festivali, ardından piyano festivali... Antalya, sanat olayları ile gündemde kalmayı başarıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA