Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bahçeli ve MHP tüzüğü

MHP tüzüğüne göre, 5 defadan fazla, ara verilmeksizin, üst üste genel başkan olunamıyor. Bu tüzük, Alparslan Türkeş döneminde hazırlandı. Genel başkanlığa talip olan Koray Aydın, maddeyi hatırlatınca, MHP'de kıyamet koptu. Ama beni şaşırtan, Oktay Vural'ın sözleri oldu. Vural diyor ki: "Tüzüğün ilgili maddesi, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yi bağlamaz."
Ya kimi bağlar Sayın Vural? 5 defadan fazla ara verilmeksizin genel başkan seçilemezse ve Devlet Bahçeli de, 5 defa üst üste genel başkan olduysa, bu düzenlemeler onun önünü niçin kesmesin? Elbette, tüzük kurultayını toplayıp engeli kaldırmak mümkün ama o takdirde, Bahçeli bir yara daha almış olmayacak mı? 2002 seçimlerinde, MHP parlamento dışı kalınca, "istifa" sözü vermişti. Bu vaadini yerine getirmedi. Şimdi de, tüzüğü değiştirsin. Nasıl olsa diğer partilerde de demokrasi yok. Sözgelimi, CHP'de, genel başkan adayı olmak isteyenler, kurultaya katılan 253 delegenin imzasıyla ancak başvurabiliyor. Zaten, kongreye katılan delegeler, genel başkanın adamları. Hiçbir partinin iç işleyişi diğerinden daha demokratik olmadığına göre, Bahçeli'nin eli serbest.
Siyasetteki tıkanıklığın en önemli sebeblerinden biri, partilerin, genel başkanların "tapulu malı" haline gelmesi değil mi? İşte Erbakan da, Saadet'e geri dönüyor. AK Parti'nin gözü aydın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA