Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Alternatif parti

Prof. Fuat Keyman'la biraz iç politika üzerinde de sohbet ettik. Bir süre önce, Milliyet'te, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Prof. Fuat Keyman, Prof. Ahmet İnsel ve Prof. Mithat Sancar'ın da içinde bulunacağı bir partiyi, CHP'ye alternatif olarak kuracaklarını açıklamıştı. Bir Alevi partisinin yolda olduğu izlenimini edinmiştim. Oysa bunun denemeleri geçmişte de yapılmış ve sonuç alınamamıştı. Keyman'la konuşmaya bu noktadan başladık.
- Bir Alevi partisi mi kuruyorsunuz?
- Bir süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkesi kucaklayacak, sağda ya da solda değil, merkezde duracak, kutuplaşmayı azaltacak, yeni alternatifler oluşturacak bir parti kurma çabasındayız. Alevi-Sünni diye ayrım yok.

- Sosyal demokrat bir parti mi?
- Daha ziyade demokratız diyelim. Biz, Mazlumder'e de, İnsan Hakları Derneği'ne de eşit mesafedeyiz. Tabii ki iktidar olma iddiamız da var. Ama bir başka amacımız da, iktidar söylese dahi, doğru fikirleri desteklemek, farklı seçeneklerle Türkiye'yi demokraside daha ilerilere taşımak. Bir ihtimal, SHP isim değiştirerek bu yeni partinin temelini oluşturacak. Böylece, yurt sathında örgütlenmek de kolaylaşacak. CHP'nin statükoculuğundan sıkılmış olanlara Ahmet İnsel, Mithat Sancar, Fuat Keyman gibi güvenilir kişilerin içinde ve başında olacağı bir parti mutlaka yeni ufuklar açacaktır. Ve "Ak" ile "kara" arasına sıkışan Türkiye de, inanınız çok rahatlayacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA