Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Açıklama

Bedri Baykam'dan bir açıklama aldım.
1) 27 Mayıs'ı devrim olarak kabul ediyorum. Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı da, demokrasi şehidi olarak, yobazlar tarafından sırayla katledilmiş birer düşünsel 27 Mayısçıdır.
2) Başörtülü kızları tehdit gibi görmüyorum. Yalnız, "türbanlı" ya da "kara çarşaflı" kadınların üniversitelere, TBMM'ye ve kamu dairelerine girmesine, var olan yasalar doğrultusunda karşı çıkan bir insanım.
3) TCK'nın 301. maddesi kalkmasın demedim. Daha esnek ve hoşgörülü olarak yeniden yazılmasını savundum. Maddenin toptan çöpe atılmasına karşı çıktım. Çünkü Batı demokrasilerinde de devleti savunan benzer yasalar var.
4) Hrant Dink 301'den yargılanırken, hiçbir zaman Kerinçsiz grubuyla, hiçbir eyleme katılmadım. Dink benim dostumdu. Orhan Pamuk'un yargılandığı davada, Şişli Adliyesi'nin önünde Yurtsever Hareket mensuplarıyla, Pamuk'un yargılanmasına da karşı çıktım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA