Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP'de sular duruldu mu?

Grup başkanvekili seçimlerinde, Deniz Baykal'ın ve küskünlerin adayı gibi takdim edilen Atilla Kart 34, Tacidar Seyhan 22 oy aldı. Buna mukabil, Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediği oldu. Muharrem İnce ile Akif Hamzaçebi grup başkanvekili seçildi. Bu sonuçlar, küskünlerin, grupta- sınırlı kalsa bile- bir etkisi olduğunu gösteriyor. Şimdi Baykal da, Meclis'e gidip gelmeye başladı; grup toplantılarına katılıyor. Görünüşte, Kılıçdaroğlu'na destek veriyor; ama nereye kadar ve ne ölçüde samimi? Kısacası yeni genel başkanın işi kolay değil. Hele grup toplantılarında: Eski hocasının karşısında konuşurken, insan kendisini sürekli sınavda gibi hissetmez mi?
CHP'de, Kılıçdaroğlu, halkın sempatisine yaslanarak genel başkan oldu fakat, birinci adam, etkili isim hâlâ Önder Sav. Sav, yetkileri sınırlanıyor diye, karizmatik lider Deniz Baykal'dan bile kurtuldu. Bu durum, Kılıçdaroğlu açısından korkulu bir rüya değil mi? Sav'ın sağ kolu Hakkı Süha Okay, teşkilâttan sorumlu genel başkan yardımcısı seçildi. Örgüt, Sav ile Okay'a emanet. Deniliyor ki: "Toplumda tabanı olsaydı, Önder Sav, Hakkı Süha Okay'ı genel başkan olarak ortaya atardı. Bu mümkün olamadı. Ama şimdi Genel Sekreterlik koltuğu için onu yetiştiriyor."
"CHP'de sular duruldu mu?"
sorusuna ise, verilen cevap tek kelimeyle "Hayır".

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA