Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İHH'nin faaliyetleri

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1995'te, Bosna savaşının yaralarını sarmak ve savaş mağduru Müslüman Bosnalılara yardım etmek maksadıyla kuruldu. Daha sonra Çeçenistan, Filistin, Kosova gibi savaş bölgelerinde faaliyetlerine devam etti. İHH'nin yardım götürdüğü yerlerden biri de Afrika ülkeleri. Afrika'da 10 ülkeyi kapsayan katarakt projesiyle, körlükle mücadele çalışmalarına destek veriyor. Gene Afrika'da, su kuyuları açarak, halkın bu konudaki acil ihtiyaçlarını karşılıyor. Haiti'de, depremde yetim kalan 700 çocuğa sahip çıktı. Bosna'nın Srebrenik kenti ve çevresindeki bedensel özürlü insanlara tıbbı yardım malzemesi dağıttı. Gazze'de 9 bin yetim çocuğu sahiplendi...

Afrika'nın birçok ülkesinde, katarakt ameliyatıyla insanlar ışığa kavuşturuluyor; ihtiyacı olanlara da gözlük dağıtılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA