Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Araştırma sonuçları

Birkaç gün önce, Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin Diyarbakır'da yaptığı bir anket yayınlandı. Diyarbakırlıların % 58'i, muhalefetin tavrını yanlış buluyor; % 83'ü darbe mağdurlarına hak arama yolunun açılacağını düşünüyor; % 63, "Kürt sorununun çözümüne katkı sağlar" diyor; % 38'i BDP'nin boykot kararını yanlış buluyor. (BDP'ye oy verenlerin % 23'ü de partilerinin aldığı kararın doğru olmadığı kanaatini taşıyor; boykota rağmen, bu partinin seçmen kitlesinin % 30'u, "evet" oyu vereceğini açıklıyor.) Araştırmanın en önemli bulgularından biri de şu: % 87'si, benim düşüncemi paylaşıyor ve referandumda "evet" çıkmasını "demokratik anayasa için ön hazırlık" gibi görüyor.

***

Marmara Sosyal Araştırmalar Tanıtım ve Danışmanlık Şirketi, Temmuz sonu- Ağustos başını kapsayan bir anket düzenledi. Buna göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra, "evet"ler % 54.9, "hayır"lar % 45.1.
Keşke, mesele "AK Parti'ye evet ya da hayır" noktasına kilitlenmeseydi. Çünkü eminim ki, hem CHP'liler, hem de MHP'liler, "evet"in daha özgür bir Türkiye'nin yolunu açacağının farkında. Ama AK Parti'den hoşnut olmadıkları için, sandıkta "hayır" demeyi tercih ediyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA