Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Emniyetçiler suçsuz, savcılar Fethullahçı!

Tartışmalar çıkınca, Hanefi Avcı'nın kitabının ikinci bölümünü bir daha dikkatle okudum. "Haliç'te Yaşayan Simonlar"ı yazma amacının, son aylarda çeşitli operasyonlara muhatap kalan üst düzey Emniyet mensuplarını korumak olduğu hemen anlaşılıyor. Tabii, onlarla birlikte kendisini de korumak. Avcı'nın sahip çıktığı Emniyet mensupları kimler? İzmir Emniyet Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya, Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM) İstanbul Şube Müdürü Emin Aslan.
Yakından tanıdığı ve meslektaş olduğu arkadaşlarını müdafaa etmesini doğal karşılayabiliriz. Ama onları savunurken, tümünün "Fethullahçıların tezgâhına kurban gittiğini" ileri sürüyor ve soruşturmayı yapan savcıların hepsini de "Fethullahçı" ilan ediyor.
Meselâ, Emin Aslan'ın soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk... Avcı, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinde çekilen kurada, Mehmet Berk'e görev çıktığını, bunun da bir tertip olduğunu söylüyor. "Dosyanın, savcı Berk'e düşmesini sağladılar. Bunu kim yapabilir? Kim UYAP'a etki edebilir?.." Tabii ki Fethullahçılar!!! Oysa, Mehmet Berk'i o soruşturmada görevlendiren kişi, İstanbul Başsavcı vekili Aykut Cengiz Engin'di. Dosya dağılımı UYAP üzerinden yapılmamıştı. (Avcı için, tertip dediği bir noktada yanlış bilgi aktarmasının önemi var mı... hiç sanmıyorum.)
İzmir Emniyet Müdür yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü'nün isimleri, İzmir'de gerçekleştirilen bir dolandırıcılık operasyonuna karışmıştı. Olay bir ihbar mektubuyla başlamıştı. Kendisini MİT ajanı, MOSSAD görevlisi ve Emniyet'te üst düzey yetkili olarak tanıtan İrfan Erbarıştıran'ın Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü'yle birlikte hareket ettiği iddia ediliyordu. Emniyet Müdür yardımcıları ise, irtibatı, "polis-muhbir" ilişkisi şeklinde açıklıyordu. Hanefi Avcı'ya göre, bu da Fethullahçıların tertibiydi ve soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Fatih Genç, Fethullahçı'ydı.
Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal da, Akyazı ilçesinde ortaya çıkartılan çeteyle ilgili, operasyon öncesi bilgi sızdırdığı suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Suç örgütü kurdukları, ihaleye fesat karıştırdıkları, yaralama, tehdit ve rüşvet olayları gerçekleştirdikleri ileri sürülen bazı şüpheliler (ki aralarında AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın yeğeni Ali Yıldırım ile AK Parti'li Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı da vardı) operasyon yapılacağı bilgisini, İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'dan aldıklarını söylemişlerdi. Avcı'ya göre, Faruk Ünsal, Fethullahçıların kurbanıydı. Nitekim, "Fethullahçı" bir savcıya, Mehmet Berk'e ifade vermişti.
Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kayseri'de yürüttüğü soruşturma kapsamında, ihaleye fesat karıştırma ve suç örgütüne üye olma iddialarına muhataptı. İfadesi, Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından alındı. Tuğtekin, Ankara Emniyet Müdürü Özdemir'in tutuklanmasını talep etmişti. Avcı, Cemil Tuğtekin'in de, Fethullahçıların adamı olduğunu kitabında ileri sürüyor.

***

Tabii, kendisinin de peşine Fethullahçılar düşmüş, sırf onu dinlemek için, arkadaşı Necdet Kılıç hakkında "Devrimci Karargâh örgütüyle ilişkili" diye bir suç ihdas etmişler, böylece itibarsızlaştırma operasyonu başlatmışlardı. (İyi ki, "Kezban Küçük'ü bana Fethullahçılar tanıştırdı" demiyor.) Devrimci Karargâh örgütü soruşturmasını yürüten savcı Kadir Altınışık da, Fethullahçı'ydı. Bu yüzden, Avcı ona ifade vermeyi reddetti.
İşte Avcı, kitabın ikinci bölümünde özetle bunlar anlatılıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA