Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kim yargısız infaz yapıyor?

Avcı'nın dediklerine inanmak gerekirse:
Kayseri'de ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir,
İrfan Erbarıştıran isimli bir dolandırıcıyla irtibatlı görülen Emniyet Genel Müdür yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü,
Akyazı'daki çeteye operasyon öncesi bilgi sızdırdığı ileri sürülen Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal,
Uyuşturucu kaçakçısı Habip Kanat'la ilişkisinden şüphelenilen Emniyet Genel Müdür yardımcısı Emin Aslan... Bütün bu üst düzey polis memurları, İstihbarat'ı ve KOM'u ele geçirmek isteyen Fethullahçıların kurbanı.
Peki Avcı, niçin, dinlemeye takılana kadar, Emniyet ve adaleti saran bu tehlikeye karşı harekete geçmedi?

***

Avcı'nın dediklerine inanmak gerekirse:
Danıştay saldırısının Ergenekon davasıyla hiçbir ilgisi yok.
Hrant Dink saldırısı, sadece birkaç çapulcunun işi.
Zirve Yayınevi baskını da öyle. Avcı'nın dediklerine inanmak gerekirse:
Üst düzey Emniyet mensupları hakkında soruşturma yürüten savcıların tümü Fethullahçı. Avcı'nın dediklerine inanmak gerekirse:
Şemdinli savcısı Ferhat Sarıkaya cemaatin adamı.
İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un görevden alınmasına, "hırsız evin içindeyse, kilit işe yaramaz" sözleri üzerine eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın harekete geçmesi sebep olmadı. Üstelik emekli olduktan sonra Büyükanıt "hükümetten ben rica ettim" itirafında bulundu ama Avcı, gene perde arkasında Fethullahçıları görüyor.

***

Avcı çıkmış, "Bana yargısız infaz yapılıyor; itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar" diye yakınıyor. Ya Avcı'nın yaptığına ne denir? O da, Fethullah Gülen ve arkadaşlarına yargısız infaz yapmıyor mu? Onları itibarsızlaştırmaya çalışmıyor mu? Ha 28 Şubat sürecindeki gibi bir kaset çıkartmışsın ortaya, oradan yola çıkarak Gülen cemaatinin devleti gizlice ele geçirmeye çalıştığını ileri sürmüşsün, ha bir kitap yazmışsın...
Bakın ne diyor Hanefi Avcı: "Cemaat, yapacakları ve planları için İstihbarat Daire Başkanlığı ve KOM Daire Başkanlığı'nı elinden bırakmak istemiyordu. Adı bu birimlerin başına geçecek diye anılan herkes uzaktan imha edilecekti... Bu yapının artık gözünü kan bürümüş durumdadır. Kolay kolay durdurulamaz... Her kurumu, bir imam yönetiyor. Amaca ulaşmak için iftira, şantaj ve her türlü yöntem kullanılıyor" Bunun adı yargısız infaz değil de nedir?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA