Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Atilla Dorsay'dan

Atilla Dorsay'ı hepimiz sinema eleştirmeni olarak biliriz. Meğer bir köşede sakladığı şiirleri de varmış. Ekim ayında, iki kitabı çıktı. Biri, Altın Koza Yayınlarından "Atilla Dorsay ile Söyleşiler"... Kendisiyle yapılan çeşitli röportajlar aracılığıyla, Dorsay'ın düşüncelerini ve anılarını bu kitapta okuyabilirsiniz. Şiir kitabı "Dönmedolap" ise, bir başka yönünü ortaya koyuyor: "Şair Atilla Dorsay"...
"Gümüşlük'te bir akşamüstü yine, gün batımına çok az var / Sanki tarih öncesinde bir zamana demir atmış gibiyiz / Öylesine dantel gibi işlenmiş kıyılar, adacıklar ve kayalar / Bir masal dekorunda kaygısız, sere serpe uzanıp yatmış gibiyiz"
Atilla Dorsay'ın sinema yazılarını yakından takip eden biriyim. Şiirleri bana, onun farklı bir yönünü gösterdi: Romantik ve hassas. Ve Gümüşlük'ü (Bodrum) ne kadar özlediğimi hatırladım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA