Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Allah Kılıçdaroğlu'nun diline düşürmesin

Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkınca, özür dilemeye bile yanaşmayan, başkalarını lekelemekten çekinmeyen bir siyasetçi olduğunu bir kere daha üzülerek gördüm. Eskiden de böyle yapıyordu. İftira atıyor; halkımızın, konuları derinlemesine incelemeden, kolayca inanması alışkanlığından yararlanarak, kafaları karıştırmayı başarıyordu. Gerçekten üzüntü verici bir durum; hem Türkiye, hem CHP adına... Çünkü ciddi bir alternatif, demokrasi için gerekli. Ama ciddi bir alternatif için, ciddi bir siyasetçiye ihtiyaç var.
Kılıçdaroğlu, hâlâ "Kayseri'de rüşvet çetesi" ısrarını, sorularla sürdürüyor. Meselâ "Vali yardımcısı İbrahim Yurdakul'un yazısının sonucu ne oldu?" diye soruyor ve Gaziantep'e atanmasını, "iktidarın, rüşvetin üzerini örtme çabası" olarak gösteriyor. Oysa vali yardımcısı Yurdakul, kendisine savcılıktan gönderilen ve Hacı Ali Hamurcu'nun suçlamalarını ihtiva eden ifadeyi, rutin bir işlem olarak İçişleri Bakanlığı'na iletiyor. İddiaların, "rüşvet ve irtikap konularını kapsadığını" söylüyor. İçişleri Bakanlığı bu işin üstünü örtmemiş ki! Zaten izne gerek kalmadan, Kayseri Cumhuriyet Savcılığı, Hacı Ali Hamurcu'nun ifadesinde yer alan rüşvet iddialarının üzerine gitmiş; konuyu 9 ay araştırmış, tapuları, banka hesaplarını tetkik etmiş; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki dahil, 50 kişinin ifadesini almış ve takipsizlik kararı vermiş.
Bu durumda, "Vali yardımcısı Yurdakul, 'rüşvet var' dediği için, görevinden alınıp, Gaziantep'e atandı" iddiası çökmüyor mu? Bu Kılıçdaroğlu'na birinci sorum.
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'in, Kayseri valisiyken "Soruşturmaya gerek yok" mealindeki yazısı, rüşvet ve irtikapla ilgili değil. Zaten bu iddialar, Kayseri Cumhuriyet Savcısı tarafından tahkikat konusu yapıldı. TCK'ya göre, rüşvet ve irtikap için savcının İçişleri Bakanlığı'ndan izin alması gerekmiyor. Osman Güneş'in, İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği yazı, sadece "görevi kötüye kullanmakla" ilgili. Konu, muhakkik (inceleme görevlisi) tayin edilen bir vali yardımcısı (Ali Yener Erçin) tarafından araştırılıp, bir rapora bağlanmış. Rapor, o sırada müsteşarlığa tayini çıkan, ama henüz yeni vali işe başlamadığı için görevini sürdüren Osman Güneş'in önüne geliyor. Güneş, "Uygundur" imzasıyla İçişleri Bakanlığı'na yolluyor.
Allah kimseyi Kılıçdaroğlu'nun diline düşürmesin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA