Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Valilik raporu

Hacı Ali Hamurcu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin şikâyeti üzerine tutuklanıyor. Poliste 26 sayfalık ifade veriyor. Polis 26 sayfalık bu ifadeyi, bir tutanakla savcılığa intikal ettiriyor. (Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi, ifade savcılıktan gizlenmiş değil.)
İfadenin 10 sayfalık kısmı, memurun görevi kötüye kullanmasıyla ilgili. Kayseri Cumhuriyet Savcılığı, rüşvet ile irtikap iddialarını inceleyip, soruştururken, görevi kötüye kullanma iddiaları, Kayseri Vali yardımcısı Ali Yener Erçin ve 4 teknik eleman tarafından inceleniyor. Nedir bu iddialar? Benzinliğin ruhsatı yok; geçiş yolu izin belgesine sahip değil; giriş- çıkışları yanlış; yola mesafesi, depoların pompalara uzaklığı yasaya uymuyor; Devlet Demir Yolları'na ait bir yerde inşa edilmiş vs... Ali Yener Erçin ve 4 imar elemanı, benzinlikleri dolaşıyor ve söylenilenlerin hiçbirinin doğru olmadığına dair bir rapor düzenliyor. Rapor 3.12.2007'de, "Soruşturmaya gerek yok" görüşüyle, Vali Osman Güneş'e intikal ediyor. Güneş de, 4.12.2007'de uygun görüp, bunu İçişleri Bakanlığı'na gönderiyor.
Görüldüğü gibi, vilayetin incelediği kısımda rüşvet ve irtikap iddiası yok.
Sayın Kılıçdaroğlu, bunu bilmiyor musunuz? Yoksa bilip, halkı mı aldatmaya çalışıyorsunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA