Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Lübnan Hizbullah'ı farklı

Türkiye'de bir süre, İran tarafından desteklenen Lübnan Hizbullah'ı ile, ülkemizdeki yerli malı Hizbullah karıştırıldı. 28 Şubat sürecinde, Sincan'da düzenlenen Kudüs Gecesi'nde, duvarlara Hizbullah liderlerinin posterleri asılmıştı. Bu liderler, İsrail'e karşı ülkelerinin bağımsızlığını savunan ve Lübnan'da meşru bir şekilde örgütlenen Hizbullah'ın önderleriydi. Lübnan Hizbullah'ının, kendi ülke sınırları dışında hiçbir faaliyet göstermemesine, dolayısıyla, Türkiye'de de, o Hizbullah'ın bir uzantısının bulunmamasına rağmen, Sincan'da, Kudüs Gecesi'ni tertipleyenler, terör örgütü üyesi muamelesi gördüler; tutuklandılar.
Tekrar edelim: O Hizbullah'la, Türkiye Hizbullah'ının hiçbir ilişkisi yoktur. Sincan gecesi, 28 Şubat mimarları tarafından "irtica tehdidine" dayanak teşkil etmek üzere kullanılmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA