Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Erdoğan, AKPM'de konuştu

Başbakan Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu'nda konuştu. Avrupa Birliği'nin önemini vurguladı. Ekonomik krizden Türkiye'nin yüz akıyla çıktığını hatırlattı. Nasıl bir Ortadoğu görmek istediğini, "Yeni Afganistanlar, Iraklar olmasın" diyerek izah etti. Çıkar yarışı ve rol kapma gayreti içinde olanlara dolaylı bir göndermede bulunurken, Türkiye'nin ilkeli tavrının altını çizdi.
Konuşmanın en çok tartışılacak bölümü, soru-cevap kısmıydı. Soru yöneltenlerin, zaman zaman, özgürlükler konusunda Türkiye'ye haksızlık yaptığı oldu. Tayyip Erdoğan, gerektiğinde taşı gediğine koydu. Meselâ, "Fransa'da Romanlar sınır dışı ediliyor. Bu doğru mu?" diye sordu; "İnanç özgürlüğüne saygı gösterilmediğini duyuyorum. İlk önce kendilerini yargılasınlar, sonra bize baksınlar" dedi.
Kısacası "Gözünün üzerinde kaşın var" diyenlere, ayna tutmayı ihmal etmedi. "Sizde din ve vicdan özgürlüğü sınırlı" mealindeki bir soruya verdiği cevap ikna ediciydi: Hem Sümele Manastırı'nı ve Akdamar Kilisesi'ni, hem de Ortodoks Patrik'inin seçimi için sağladıkları kolaylığı hatırlattı.
Ama iki konuda muhataplarını tatmin ettiğini söyleyemeyeceğim: % 10 barajı ve Ahmet Şık'ın kitabı. Özellikle kitap meselesinde Batı dünyası çok hassastır. "Bomba" ile "tehlikeli fikir" arasında bir paralellik kuramaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA