Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Her Şeye Rağmen... Dizide kalite

Atv'de yayınlanan "Her Şeye Rağmen" dizisi, 1950 öncesindeki olaylar üzerine inşa edilmiş. Arka plan siyasi ama, ön planda güzel bir aşk hikâyesi var. Tomris Giritlioğlu, "Hatırla Sevgili" dizisinde olduğu gibi, yavaş yavaş siyasi konuları da gündeme getiriyor. İlerleyen bölümlerde, 1950 öncesinin siyasi tartışması daha belirgin biçimde ön plana çıkacak. Senaryo danışmanları, tarihçi Cemil Koçak, sosyolog Ferhat Kentel ve siyasetçi Yılmaz Karakoyunlu. "Her Şeye Rağmen", atv'de pazartesi günü yayınlanıyordu. Birden bire, cuma günü 22.45'e çekildi. Oysa kurum, biraz destek verse, bu dizinin "Hatırla Sevgili" kadar tutması işten bile değil. Saatini değiştirir, desteğinizi de arkasından çekerseniz, git gide seyirci kitlesini azaltırsınız ve bu kadar özenle hazırlanan bir esere yazık olur. Sonra diyoruz ki, "Neden böyle birbirinin benzeri uyduruk diziler revaçta?" Seyircisi tarafından yavaş yavaş keşfedilebilecek ve giderek daha fazla sevilecek bir diziyi, geç saatlere kaydıran televizyon yöneticilerinin, toplumun sıradanlığa mahkûm edilmesinde rolü yok mu?

***
Başrol oyuncusu Gülcan Aslan için, Tomris Giritlioğlu, "Yeni bir Beren Saat yetişiyor" diyor. "Her Şeye Rağmen"de Leyla Açıkalın (Gülcan Aslan), "Hatırla Sevgili" deki Yasemin (Beren Saat) gibi Notre Dame de Sion'lu. Mekân ve kıyafetlerin 1950 öncesini yansıtmasına özen gösterilmiş. Leyla'nın başındaki şapka, Notre Dame de Sionluların o tarihte taktığı şapkanın bir benzeri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA