Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Küçük hesaplar, küçük adamlar

Oda TV iddianamesinin ek klasörlerinde çıkan bir konuşma, Kemal Kılıçdaroğlu'nu anlamamız açısından önemli. Bu konuşmayı gazeteci Nedim Şener'le 24 Temmuz 2009'da yapıyor. O tarihte Genel Başkan değil ama, CHP'nin önde gelen bir ismi. Deniz Baykal'ın yakını. Şener'e, sipariş ettiği haberden, henüz "laikçi" çizgide olduğu ve AK Partiyi bu noktadan vurmayı planladığı anlaşılıyor.

***
Kılıçdaroğlu: Bana bir e-mail geldi; onu size attım... Eyüp'te bir şey olmuş. Bir kız bir oğlan yan yana, yani nişanlı; evlenecekler. Lokantada yan yana gidip oturuyorlar. Garson, "Burada yan yana oturamazsınız" diyor. Şener: İsimleri var mı?
Kılıçdaroğlu: Var, var, telefonu da var. Size attım. Buraya bir bayan, bir erkek gazeteci gidip yemek söylesin. Bakalım başlarına ne geliyor.
Şener: Tamam onu hallederim.
***
Bu haberi okuyan meslektaşlarımızdan farklı tepkiler duyuyorum. Bir kesim, özel konuşmaların dinlenip, davayla ilgisi yokken, ek klasörler içinde yer almasını eleştiriyor. Bir kısmı, "Ne var yani" havasında. Onlara göre, "Politikacılarla gazeteciler arasında hep böyle bir ilişki olmuştur. Bir politikacı gazeteciye, şu işe bakıver diyebilir."
Ben oralara takılmıyorum. Üstelik, davayla ilgili olmayan özel bir konuşmanın yayınlanmaması gerektiğini de düşünüyorum. Ama, Kılıçdaroğlu'nun sipariş ettiği o haber, size göre de "kara propagandaya yönelik" bir tertibe benzemiyor mu? Bir AK Partili, "Falanca toplantıdan başörtülü kız atılmış, gidip bakıver" diyebilir. Ya da Kılıçdaroğlu, bir cemevi yıkımını gazeteciye intikal ettirse, olağan karşılanabilir. Ya ne yapıyor? Türkiye'de "irticaın tırmandığına", "taassubun arttığına" dair haber araştırıyor. Mizansen sipariş ediyor. Kara propaganda siteleri gibi. Bazı "gayretli" gazetelerin o tarihteki haberleri paralelinde, düzmece haber üretme sevdasında. "Falanca okulun içinde mescit açılmış", "İzinsiz Kur'an kursları sayısında artış var" veya "Başörtülü öğretmen"... Yıllarca manşetler "İrtica tırmanıyor" algısını güçlendirecek şekilde atılmadı mı? Gazeteciyle politikacı arasında aynı içerikteki bir konuşmayı, masum bir ilişki gibi göremiyorum. Zaten Kılıçdaroğlu da izah edemedi. Gazeteciler kendisine ayaküstü bu konuşmanın anlamını sordular. O işi gene yolsuzluğa getirdi ve "Bu iktidar yolsuzlukların hesabını vermiyor" dedi. Lütfen sapla samanı karıştırmayalım. Herkes kendi hesabını versin.
Bul iki gazeteci, "lokantada, harem selâmlık" diye gündemi sarsalım...
Art niyet bu. Küçük hesaplar, küçük adamlar...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA