Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kitaplar

Hasan Cemal, Kürt sorununda önemli çalışmalar yapmış bir gazeteci arkadaşımız. "Barışa Emanet Olun" isimli incelemesi, Everest Yayınlarından çıktı. Neler yapıldı, daha neler yapılabilir? Hatalarımız, noksanlarımız... Hepsini bu kitapta bulabilirsiniz. Hasan Cemal, kitabı yazmaktaki amacını da Kürtçe bir cümleyle açıklıyor: "Êdi bese" (Savaşa "Yeter artık")
İskender Pala'nın kitapları, bizi, dünyanın katı gerçeğinden ayırarak, farklı bir aleme sürükler. Son kitabı, "Od", Yunus'un romanı. (Kapı Yayınları) . Gerçek ile hayal iç içe. Bir anda sizi içine çeken, bir nefeste okuyabileceğiniz eser söz konusu. Hem manevi dünyanız zenginleşiyor, hem de bilginiz derinleşiyor.
Murat Bardakçı, son padişah Sultan Vahdettin ile son Halife Abdülmecit Efendi'nin torunu "Neslişah"ın hikâyesini yazdı. (Everest Yayınları) Bardakçı, tarih sevmeyene bile tarihi sevdiren adam. Bunun yanı sıra, bir çok belge ve fotoğraf da eklemiş kitaba. Daha da ilgi çekici hale getirmiş. Ben doğrusu çok sevdim; size de tavsiye ederim.
Eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç'ın hayat hikâyesi "Zorlukları Aşarken" Ufuk Yayınlarından çıktı. Tam 3 cilt. Önemli bir hatırat; akıcı bir üslûp. Sadece Altıkulaç'ın hayatını değil, onun şahit olduğu çok önemli olayları da öğrenme imkânını buluyorsunuz. Meselâ 12 Eylül sonrası, kılık kıyafet meselesi. İkinci ciltte bütün teferruatıyla anlatıyor konuyu Altıkulaç. Unutmayalım ki Altıkulaç, 12 Eylül döneminin Diyanet İşleri Başkanı'ydı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA