Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Nasıl barış gelecek?

Tırmanan terör eylemlerine nasıl çözüm bulacağız? Her an ve her adımda nifak tohumları serpilirken, bir oradan bir buradan canlar kaybedilirken, Kürt kardeşlerimizle barış içinde nasıl yaşayacağız? Özensiz KCK tutuklamaları yetmezmiş gibi, birkaç gün önce de, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında 28 yıl tutan hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ne yapmış Baydemir? 7 PKK'lının öldürülmesi üzerine, BDP'nin düzenlediği gösteri yürüyüşüne katılmış; ardından bu teröristlerin cenaze törenine gitmiş ve nihayet, Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasının yıldönümü için tertip edilen bir yürüyüşe iştirak etmiş.
Bizim zaviyemizden bakınca, söz konusu davranışları elbette eleştirebiliriz. Ama BDP, zaten ipleri PKK'nın elinde olan bir siyasi parti. BDP üyeleri, "Sayın Öcalan" diyerek, ona saygıda kusur etmiyor. Bu gerçeği bilerek bir yasal düzenleme yapmak zorundayız. En azından, Baydemir hakkındaki iddialara da dayanak olarak kullanılan Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2'nci ve Türk Ceza Kanunu'nun 220/6'ncı maddelerinde bir değişiklik yapma zamanı gelmedi mi? O maddelere dayanan yargı mensupları, fazla eleyip, sık dokumadan bir çok kişiyi kolayca "terör örgütünün amacının propagandasını yapmaktan", "terör örgütünün üyesi olmamakla birlikte, örgüt adına suç işlemekten" yargılayabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA