Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kılıçdaroğlu hoşgörülü mü?

Barış Yarkadaş'ın sahibi olduğu Gerçek Gündem internet sitesi CHP'yi karıştırdı. Yarkadaş, CHP'nin arka planında gelişen siyasi olayları yorumluyor ve içerden biri olarak çok hassas noktalara parmak basıyor; Gürsel Tekin'le yakınlığı, yazılanlara ayrı bir ağırlık kazandırıyor.
Birkaç gün önce Yarkadaş, Demirel'in Ecevit'i anma toplantısına katılmasını, tenkit etti. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun TESEV'in kurucu üyesi olduğunu açıkladı. TESEV, birçok değerli araştırmaya imzasını atan bir düşünce kuruluşu. Can Paker, Nejat Eczacıbaşı, Can Kıraç gibi kıymetli kurucu üyeleri var. Ama nedense, CHP Genel Merkezi, Gerçek Gündem'de yazılanlara büyük tepki göstererek, CHP'lileri bu sitedeki haber ve yorumları dikkate almamaya çağırdı. Dedi ki: "Gerçek Gündem'in haberleri ve yorumları asparagastır; gerçeği yansıtmamaktadır. Gerçek değil, hayali gündemlerle CHP örgütünü yanıltmaya ve partideki yenilenmeyle ilgili olarak kuşkular yaratmaya yöneliktir."
Barış Yarkadaş, CHP'nin bu çağrısını, "Örgüte Gerçek Gündem'i okumayın talimatı" diye değerlendirdi. Ayrıca, TESEV'in resmi sitesinden aldığı belgeyi de yayınladı. O belgede, Kemal Kılıçdaroğlu 183. kurucu üye konumunda bulunuyor.
CHP Genel Merkezi ve Kılıçdaroğlu "okumayın demedik" açıklamasını yapıyorlar. Ama ufak çaplı bir internet sitesini hedef almak, koskoca bir partinin Genel Başkanı'na yakışır mı? Üstelik, "asparagas" tabirini kullanıyorlar. Eğer Gerçek Gündem, Kemal Kılıçdaroğlu'nun TESEV üyeliğini ispatlayamasaydı, "asparagas" iddiası üzerine yapışacaktı. Ama ispatladı. Kılıçdaroğlu da, bu vesileyle medyayı hedef alan Tayyip Erdoğan'ı kıyasıya eleştirirken, kendisiyle ilgili meselelerde zerre kadar hoşgörü sergileyemediğini göstermiş oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA