Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kültür Bakanlığı'ndan açıklama

Salı günü "Zenne filmine sansür mü?" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Bu filmin Malatya Festivali'ne katılabilmesi için Kültür Bakanlığı'ndan "Eser İşletme Belgesi" temin edilmesi gerektiğini belirtmiştim. Film yönetmenleri Caner Alper ve Mehmet Binay, "Antalya Film Festivali'nde böyle bir belge talep edilmedi. Malatya'da istenmesinin sebebi önümüzü kesme eğilimi" diye yakınmışlardı.
Kültür Bakanlığı'ndan aradılar. Baştan beri Malatya Festivali şartnamesinde, Eser İşletme Belgesi'nin talep edileceğinin açıklandığını söylediler. Yani bu gelişmenin doğrudan Kültür Bakanlığı'yla ilgisi yokmuş. Belgeler tamamlandığı takdirde, bir hafta içinde Eser İşletme Belgesi'nin verilmesi mümkünmüş. Ama ilk günden beri bilinmesine rağmen, Zenne yapımcıları, Kültür Bakanlığı'na ancak pazartesi günü başvurmuşlar. Fakat "Yapımcı Belgesi" eksik olduğu için, 18 Kasım'a kadar filmin Kültür Bakanlığı tarafından tescil edilmesi ihtimali kalmıyor. Kültür Bakanlığı yetkilileri, Zenne yapımcılarının sansür tartışması yaratarak, propaganda yaptıkları kanaatinde. Eğer böyle bir amaç varsa, başarılı olduklarını da söyleyebilirim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA